"Una semana en invierno" de Maeve Binchy
6Valoració

Què succeeix als pobles turístics en temporada baixa? Són tan avorrits com ens pensem? “Una semana en invierno”, llibre pòstum de Maeve Binchy, ens explica el que passa a Stoneybridge, un poblet de la costa d’Irlanda durant una setmana d’hivern quan les seves platges no estan plenes de turistes.

Chicky Starr és una noia que viu a Stoneybridge; els seus pares volen un futur per a ella al poble, casada amb un noi d’allà i treballant per la fàbrica tèxtil. Però ella aspirava a més i quan coneix a Walter, un americà que estiueja a Stoneybridge no s’ho pensa  gaire i marxa amb ell a Nova York. L’estança a Nova York no surt com ella esperava però no es sincera amb la seva família i els hi ven la vida que li hagués agradat tenir. Cada any torna una setmana a Stoneybridge per veure als seus pares i continuar alimentant la falsa vida de somni que havia fabricat a Nova York. Fins que en una d’aquestes estades, se li presenta l’oportunitat d’arreglar Stone House, una antiga casa sobre un penya-segat i convertir-la en un hotel tranquil i agradable on la gent aconsegueixi desconnectar de les seves vides i recarregar piles. Aquesta novel·la ens explica la història de les persones que aconsegueixen convertir Stone House en un hotel i dels seus primers hostes que gaudeixen d’aquesta primera setmana d’obertura a l’hivern.

“Una semana en invierno” és una novel·la d’històries, de personatges, la majoria entranyables, que guanyen la teva atenció i complicitat ràpidament. La prosa de Binchy és molt agradable de llegir, fàcil i càlida, t’endinses en les històries sense adonar-te. A cada capítol explica a partir de flashbacks la vida de cada personatge i el motiu pel que han acabat a Stoneybridge. Trobo a faltar referències temporals, entenc que el llibre passa a l’actualitat perquè menciona moltes vegades internet però amb els salts en el temps, hi ha moments que et perds en quina època estàs i quina edat tenen els personatges.

Es tracta d’una novel·la coral, en sentit estricte perquè li dedica a cada personatge només un capítol per explicar la seva vida mentre que a la resta del llibre només surten mencionats. Chicky Starr és l’única que apareix a totes les històries perquè els capítols acaben amb l’arribada a Stone House dels diferents hostes. El desenvolupament de personatges està molt ben aconseguit, ja que t’identifiques bastant amb tots, entens les seves decisions i sentiments. Aquesta introducció als personatges tan extensa provoca que quan penses que ha de començar la història i el nus de la narració s’acaba el llibre. Tots els capítols són presentacions de nous personatges breument esmentats anteriorment i quan ja els coneixes a tots finalitza la novel·la amb un paràgraf de conclusió.

Maeve Binchy sabia com explicar històries quotidianes i aconseguir que els lectors simpatitzessin amb els seus personatges i volguessin saber més de la seva vida. Precisament això és el que em falta: un motiu per aquesta reunió, més interactuació entre aquestes persones tant interessants, gaudir més temps de tots ells, un final menys precipitat… Tot i això, tinc curiositat per llegir llibres anteriors de l’autora perquè la seva forma d’explicar històries és amena, molt agradable i aconsegueix que desitgis viatjar a Irlanda tant a l’estiu com a l’hivern.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401354557
Pàgines: 368 pàgines
Preu: 17,90 € / 10,99 € (epub)

Maeve Binchy (1940-2012) va néixer i es va criar a Dublín. Llicenciada en història per la University College Dublin, va exercir de professora en diferents escoles per noies, mentre als estius escrivia articles de viatge. Entre les seves novel·les destaquen: "Círculo de amigos", "El lago de cristal", "Ecos del corazón", "Tara Road", "Una casa en Irlanda" o "Bajo el cielo de Dublín".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies