L’ Editorial EDT en la seva col·lecció Delicatessen ens presenta la primera part d’una brillant trilogia que s’amaga rere un títol molt seductor “1840. La Rosa Secreta”.

Representat per una portada treballadíssima gràficament, se’ns presenta un marc històric centrat en l’Anglaterra dels anys quaranta. Un mirall trencat ens mostra els protagonistes de l’època retratats amb detallisme i un caràcter que traspassa les pàgines. Una portada elegant i misteriosa que ens convida a descobrir que s’amaga rere aquest mirall trencat.

El lector es trobarà immers en l’època victoriana, un temps que amaga secrets, ombres del passat i relíquies d’un món perdut que vol ser trobat. Personatges com un nan, una joveneta audaç allunyada de les finolis contemporànies, un cavaller maleit, dos enamorats i un boig fan que aquesta obra coral sigui rica en matisos, escenaris i que les seves trames que s’entrellacin entre si de manera majestuosa. De la mateixa manera que un llom de llibre recull les seves pàgines un llibre secret seduirà i transformarà la vida dels personatges.

A través del diàleg perfectament connectat entre text i grafisme, la Mª Carmen Pardo i en David Belmonte ens traslladen a un món ple de llums i ombres que duen al lector que passeja per les seves planes a veure un contrast entre escenes il·luminades i plenes d’il·lusió amb aquelles més fosques que amaguen un to fantasmagòric i ombrívol.

Caracteritzats amb gran emotivitat, els personatges són enamoradissos romàntics, d’aquells que en nom de l’amor poden fer qualsevol temeritat. La melancolia de l’ésser estimat, l’amor cec que no veu més enllà, la maquinació de plans i el desvetllament d’enigmes ocults són tractats transversalment a tot el volum. Tots aquests personatges són presentats en el volum per mitja d’una plana on s’explica al lector, sota la idea de que un llibre secret es presentat a cada un d’ells i com aquest anirà afectant a les seves vides.

La màgia també ocupa un primer pla en quan intenten descobrir que conté el diari de John Lawrence i en el procés de sacrifici i invocació dels morts.

Vinyetes de "1840. La rosa secreta"

A més de treballar i il·lustrar perfectament la història aconsegueixen fer un retrat general del que seria el període històric en que s’emmarca, el detallisme a l’hora de crear els ambients i el treball minuciós del vestuari descriu el que va ser l’època victoriana a grans trets.

Què els uneix a tots ells? Quin destí els espera? Que hi ha més enllà de l’avui?

No patiu que aquesta historia continuarà ben aviat. Però si voleu anar fent boca podeu gaudir de les primeres planes.

A més no us oblideu de prestar atenció dels continguts addicionals que trobareu al final del volum, on podreu gaudir de les explicacions i de les mostres del procés creatiu que transporta la idea original a la pàgina impresa, un punt on la feina de l’il·lustrador es mostra desgranada des de les primeres traces al paper fons a l’aportació del color digital.

El pitjor pel meu gust és la ultima vinyeta, un continuarà rotund que deixa amb ganes de més. Esteu segurs que aquesta historia no canviarà les vostres vides?


Editorial: EDT (Editores de Tebeos)
ISBN: 978-84-9947-662-9
Pàgines: 104
Preu: 19,95
Guió: Carmen Pardo, David Belmonte

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies