2 de 2 a l'especial Sónar 2013

Dissabte 15/06/13 – SÓNAR DE DIA

15.30 Skip & Die (al SonarVillage)

Skip & Die

Comencem el Sónar de Dia de dissabte de la manera més mestissa possible. Amb Cata Pirata i la seva banda, els Skip & Die, donant-li al seu ritme elèctric i afro, parlant del Sol, de camins polsosos, barraques, paneroles, cranis, ossos i enamorats, i fent-ho en espanyol, portuguès, anglès, afrikaans, xhosa o zulu.  Un ritme global comparat amb el de M.I.A. i Die Antwoord, però disparant en tantes direccions que tita semblança es queda curta.

16.20 Mr. Beatnick (al SonarDôme)

Mr. Beatnick

Hip-hop, house o el que faci falta. Mr. Beatnick sempre volent regirar els beats, es va passar la dècada passada amb al costat del hip-hop amb els seus inseparables companys de fatiga a Londres com Paul White o Bullion. Però ha estat el seu material més ballable el que ha estat més lloat, com el seu disc “Synthetes”, de 2011. Tot i així, Mr.Beatnick no es tanca a l’experimentació. Devorador de qualsevol estil, el seu directe en el Sónar pot ser d’allò més sorprenent.

17.30 Chromatics (al SonarVillage)

Chromatics

L’any passat els vam poder veure en el Primavera Sound. Els acabàvem de descobrir gràcies a la seva participació a la banda sonora de “Drive”. El seu particular só electrònic made in Portland, Oregon, els ha convertit en una referencia de modernitat i elegància. La música dels Chromatics no para de sortir en sèries de Tv com “Parenthood”, “Gossip Girl” o “Revenge”. El SónarVIllage els hi escau molt bé, i és que no hi escenari més adient pel romanticisme o els seus sintetitzadors de neó dels vuitanta.

19.30 AlunaGeorge (al SonarVillage)

AlunaGeorge

Encara no han publicat el seu disc debut (“Body Music” sortirà a la venda el 29 de juliol), però el seus senzill ja auguren que AlunaGeorge serà una de les bandes de l’any. Aluna Francis (vocalista) i George són de Londres i la seva música electrònica  el el seu R&B també, amb aquests sons bass, garage i dubstep en clau minimalista que l’han valgut ja nominacions als BRIT Award o els premis Sound. Han col·laborat amb els Friendly Fires o Lana del Rey i el seu darrer senzill, “Attracting Files”, ha aconseguit  colar-se en el top 20 del Regne Unit. Amb la seva col·laboració amb Disclosure, “White Noise”, gairebé es col·laca en el n.1. Cal seguir-lis la pista.

21.00 TNGHT (al SonarDôme)

Sons futuristes i robòtics per tancar el dia. Dos ex-alumnes de la Red Bull Academy, Hudson Mohawke i Lunice que debuten a Wrap amb aquestes sigles tan nocturnes: TNGHT. La seva música ha servit de base per a rapers com Lil Wayne, i gent com Flying Lotus, Diplo i Kanye West s’hi declaren fans. West fin i  tot ha decidit fitxar a Mohawke pel seu nou segell.

Dissabte 15/06/13 – SÓNAR DE NIT

22.45 Pet Shop Boys (al SonarClub)

Pet Shop Boys

Hem de començar la nit de dissabte tenint que escollir entre dos juràssics. Els Jurassic 5 i el Pet Shop Boys. I ens quedem als el PSB ja que malgrat que ja són grandets encara saben com passar-s-ho bé. I ho demostren una i altra vegada. L’any passat treien el seu gens menyspreable nou disc “Elysium” i ara estan a punt de publicar “Electric”, produït per Stuart Price, encara més punter o punxant en quant a ritme que l’anterior. Segurament podrem escoltar algun dels temes nous, com “Vocal” o “Axis”, en un show, el seu, revestit de tecnologia punta.

00.30 Breakbot (al SonarPub)

Breakbot

Per cel·lebrar els seus 10 any de vida, el segell francès Ed Banger ha tret un recopilatori especial en el qual els grups de la casa aporten temes inèdits, un llibre que recull la seva història i tot el seu treball gràfic (obra de So Me) i una gira per 10 ciutats del món, que, com no, inclou el 20º Aniversari de Sónar. Els seu showcase a Sónar de Nit presenta tres dels seus artistes: el comandant de tot plegat, Busy P, els Justice fent de DJ i Breakbot, amb qui començarem la festa ballant al ritme del seu house de so clàssic amb grans dosis de funk i soul. Per tenir noms de referència, comentar que els Metronomy, Justice o Röyksopp han comptat amb ell per fer de remixer.

01.30 2manydjs (al SonarClub)

2manydjs

Demanant disculpes a Busy P, abandonem la festa muntada per Ed Banger, per assistir a la sessió d’uns germans que sempre estan de cel·lebració, els 2manydjs, o Soulwax segons surti el Sol. Ells són els reis del boolteg, l’art de remesclar temes diferents per crear noves experiències sonores. I si durant els primes anys del segle mesclaven temes del 90 (Daft Punk vs. Gorillaz, Nirvana vs. Sonic Youth,…), darrerament van més enrere i no pare de jugar amb sons dels 80. El que deia, una cel·lebració constant.

02.30 Justice DJ set (al SonarPub)

Justice DJ set

Tornem al SonarPub per veure com acaba la festa dels Ed Banger amb els Justice als plats. A la seva sessió s’espera alguna cosa de collita pròpia (cóm ens agradaria un “Access All Arenas” al Sónar!), clàssics d’avui i de sempre, influències amagades, barreja de gèneres, braços en alt i moltes dosis d’adrenalina a la pista.

03.30 Paul Kalkbrenner (al SonarClub)

Paul Kalkbrenner

I per a qui encara li quedi adrenalina al cos, pot acabar de treure-les del cos acomiadant el Sónar d’enguany amb Paul Kalkbrenner, l’alquimista de les pistes de ball de Berlín i mitja Europa, amb més de 20 anys d’experiència. Música electrònica d’allò més ballable i una festa altament visual, i és que a Paul li agrada molt enregistrar-ho tot i vol festes que quedin bé davant la càmera. Bona nit! Bon dia!

Si tot va bé, els propers 13, 14 i 15 de juny farem servir aquesta guía per moure’ns per l’epicentre del festival. Des de LaFinestraDigital.com us anirem informant de la nostra aventura Sónar 2013 amb cròniques diàries, però també en directe a través del nostre Twitter i Facebook. Així que, fins aviat!

Llista Spotify del Sónar 2013.

En aquest especial<< Anterior

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies