1 de 2 a l'especial Sónar 2013

Els propers 13, 14 i 15 de juny tornem a anar de Festival. El Sónar compleix 20 anys i ho fa canviant d’ubicació el seu mític Sónar de Dia. Hi ho fa amb ànims de créixer, de començar una nova etapa. Quedaran en la nostra memòria els bons moment viscuts en el CCCB i el MACBA, però vindran de nous i ho faran emmarcats en la Fira de Montjuïc. El Sónar Continua reinventant es usos dels espais, amb noves propostes com el Sonar +D, l’evolució natural del Sónar Pro, orientat principalment al món professional però que acosta també a la tecnologia, la mobilitat i la innovació al públic en general. Però sobretot, amb aquest nou espai, evitarem trobar-nos amb el cartell tant toca nassos d’aforament complet.

Tot i així es manté l’estructura del Festival, amb el Sónar de Dia i els escenaris SonarVillage, SonarHall, SonarDôme i SónarComplex, i el Sónar Nit (que repeteix a la Fira Gran Via L’Hospitalet) i els seus escenaris SonarClub, SonarLab, SonarCar i SonarPub.

Espais del Sónar 2013

Espais que s’ompliran de beats, flows i violes, amb més de 100 actuacions donant-li al pitch i desafiant el decibel en una marató de sons en la que es fàcil perdre’s. Aquest any els del Sónar ens presenten una app que facilita la creació de rutes, però nosaltres us oferim la nostra, per tal de que trobeu el camí i no us perdeu res que desprès us faci penedir. Aquí teniu la nostra Guia Sónar 2013, la nostra proposta d’itinerari per estar allà on toca quan toca.

Dijous 13/06/13 – SÓNAR DE DIA

14.00 Wooky & Videocraft (al SonarComplex)

Wooky

Res millor per començar a entrar en matèria que iniciar la nostra ruta amb electrònica i art visual. La d’Albert Salinas, que sota el nom de Wooky porta ja algun temps removent l’escena nacional des del llançament del seu Ep “The Ark”. El seu primer disc sortirà de cara al setembre, així que aquesta és una bona oportunitat per avançar-nos i fer un primer tamps de les seves noves obres. A més ve acompanyat del seu company de sessions Videocratz, membre del col·lectiu Telekonia, que posarà al servei de Wooky el seu arsenal d’art digital.

16.50 Oddisee (al SonarDôme)

Oddisee

Com cada any, el Sónar reserva un espai per les propostes més innovadores o influents en el món del Hip-Hop, el rap i l’R&B. En aquesta edició diria que encara hi és més present. Un dels noms més interessant del cartell és el d’Oddisee (de nom real Amir Mohamed El Khalifa). Rapper i productor que es deu a la feina, amb una trajectòria de dècades i responsable d’èxits per segells com BBE i Halftooth, i grups com Heralds Of Change i Diamon District. Una oportunitat de gaudir en directe d’aquesta creativitat i flow del sud que ja vam tastar en el seu darrer treball “People Hear What They See” o en versions com aquesta dels Metronomy, el número 30 de la seva carrera.

18.40 Sébastian Tellier (al SonarVillage)

Sébastian Tellier

I ja va sent l’hora d’anar-se cap al SonarVillage, un dels nostres espais favorits. Sota el Sol i sobre la gespa artificial, ja sigui tombats o més aviat ballant, podrem viure un dels moments més estimulants de la tarda. I és que allà ens espera Sébastian Tellier, sinònim de sensualitat, amb aquest pop atmosfèric ple de detalls electrònics que l’ha fet tan popular a la seva França.  Que el seu aspecte de Jesucrist Superstar no us porti a equivocs. De missatges en té molts però d’altra classe.

19.30 Mykki Blanco (al SonarHall)

Mykki Blanco

Tornem al hip-hop, i ho fem de la mà de Mykki Blanco, un entertainer novaioquès poeta, MC i drag queen. Tot un provocador, en cos i ànima. En els seus viceoclips no para de travestir-se, ara sí ara no. En el Sónar ens pot sorprendre amb qualsevol cosa, menys en la qualitat de les seves creacions. Només cal apropar-se al seu aclapoarador debut, “Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss”, per saber de quin peu calça. “El fill impossible de L’il Wayne i Cher”, així el defineixen els del festival.

21.00 Lindstrøm & Todd Terje (al SonarVillage)

Lindstrøm & Todd Terje

Acabem el dia ballant al SonarVillage. Hi ho fem sota els beats creats pels responsables de posar Noruega en mapa internacional de la música de ball, Lindstrøm  i Todd Terje. Hans-Peter Lindstrøm és l’artífex del segell Feedelity, ha remesclat a LCD Soundsystem i Franz Ferdinand, i Todd Terje és l’autor del hit “Inspector Noise”, que ha fet saltar fronteres el dance undergraund escandinau. El seu èxit conjunt, “Lanzarote”, els va convèncer que havien de voltar pel món plegats.

Divendres 14/06/12 – SÓNAR DE DIA

14.00 Jansky (al SonarComplex)

Jansky Videoclip de "La masovera se'n va a l'espai" de Jansky.

Gran descobriment el dels mallorquins Janksy.  Cita ineludible en el nostre segon dia de Sónar. Els trobadors del S.XXI ens portaran la seva poesia, el seu minimalisme electrònic i les seves orgàniques composicions instrumentals, per fer-nos somiar mentre entrem en moviment sísmic. El seu debut, “Un big bang a la gibrella”, és una petita joia. Així que ja sabeu el que toca. A fer de masovers galàctics en el Sónar.

15.30 La Bien Querida (al SonarVillage)

La Bien Querida

Ens movem cap al SonarVillage, d’on ja no ens mourem durant tota la tarda. I començarem cantant. I es que els concerts de La Bien Querida són com un Karaoke multitudinari. Les seves Cançons (així en majúscula) son irresistibles i el seu darrer àlbum, “Ceremonia”, una delicatessen. “A veces ni eso”, “Arenas movedizas” o  “Hechicera”, són alguns dels temes que esperem corejar a ple pulmó.

16.35 Sísý Ey (al SonarVillage)

Sísý Ey

Diuen que el seu concert a Sónar Reykjavík el passat mes de febrer va causar tal impacte que la seva presència a Barcelona era obligada. Les noies de Sísý Ey (Elin, Elisabet, Carmen i Sigríður, a les quals se’ls uneix el productor Oculus) són pur talent sobre l’escenari, on ofereixen al seu públic una autèntica celebració de house ballable i colorista. Tenim poques referències sonores, ja que encara no han publicat cap disc. Això sí, tenen un senzill que enamora: “Ain’t got nobody”. I nosaltres moltes ganes de veure-les en directe.

 

17.30 Foreign Beggars (al SonarVillage)

El grime i el dubstep estaran molt presents en el Sónar 2013. Us proposem, com a primera trobada, que no us perdeu als londinencs Foreign Beggars, que no paren quiets cultivant la seva pròpia variant del rap que els ha conduit a fixar per mau5trap, el segell de deadmau5. Orifice Vulgatron, Metropolis, Dag Nabbit i DJ Nonames porten un show extremadament eclèctic i ple de dinamisme..

19.30 Jamie Lidell (al SonarVillage)

Jamie Lidell

Dir que Jamie Lidell és un noi inquiet és quedar-se curt. Només cal fixar-se en la seva curta, encara és jove) però productiva carrera i en com no para d’evolucionar. Del Soul i el R&B als sons més experimentals. L’any passat el teníem al capdavant dels Mostly Robots jugant amb els seus aparells de darrera generació, i aquest cop el veure’m en solitari, presentant el seu darrer disc, que porta el seu nom com a títol i en el que es mostra més electrònic que mai.

Divendres 14/06/12 – SÓNAR DE NIT

22.45 Kraftwerk (3D Show) (al SonarClub)

Kraftwerk

Per estrenar el Sónar de Nit, no hi cap dubte que hem d’anar a veure als Kraftwerk. Per ser qui són i pel show que porten a sobre. Actius des de 1970 i coneguts al món sencer gràcies a les seves actuacions audiovisuals, el mític grup alemany segueixen a l’avantguarda de tot. El seu nou espectacle adapta la tecnologia del 3D al seu llenguatge propi i dóna cos i volum a la poderosa iconografia que els ha acompanyat al llarg de la seva carrera.

00.00 Nicolas Jaar (al SonarLab)

Atractiu i musicalment encara més seductor. Aquest és Nicolas Jaar, que repeteix aquest any en el Sónar amb la seva col·lecció de sons house de textures orgàniques, collages sonors amb la seva pròpia veu i influències que van del jazz africà al dubstep. En aquests moments prepara nou àlbum, així que el seu directe (que grans directes els d’aquest home) pot portar sorpreses.

01.30 Two Door Cinema Club (al SonarPub)

Two Door Cinema Club

Si l’any passat teníem als Friendly Fires per fer-nos ballar la nit a ritme de d’electro-pop, aquest any tenim als Two Door Cinema Club. El recent estrenat “Beacon” confirma a aquest trio irlandès com una de les sensacions del moment. Veus melòdiques, riffs de guitarra oceànics i energia positiva emanen de totes i cadascuna de les seves cançons.

04.15 Skrillex (al SonarClub)

Skrillex

Aquest noi s’està menjant el món amb seu so. Així que encara que sigui per postureig no podem faltar al directe d’Skrillex, un dels plats més forts del festival. Tot un fenomen de masses i abanderat d’una nova estètica i un nou estil (l’anomenat “brostep”). El seu nom s’ha fet omnipresent dins i fora de les xarxes, en gran part per culpa d’una frenètica activitat que l’ha portat a remesclar a Lady Gaga, deadmau5 o La Roux,  i col·laborar amb A$AP Rocky, Damian Marley o Boys Noize.

05.30 Diplo (al SonarClub)

Menys mal que Diplo no descansa aquesta nit. Hores abans hem descartat veure’l com a membre de Mayor Lazer, perquè hem decidit assistir al directe dels Two Door Cinema Club (la pitjor de les coincidències del festival). Així que com a mínim podem tancar la nit desfogant-nos sota el ritme de la part més inquieta d’una de les parelles musicals més interessants del panorama recent. Ritmes enverinats per “express yourself”.

Consulteu la segona part d’aquesta guia, amb la nostra selecció pel Sónar del dissabte 15 de Juny.

I per anar escalfant motors, us deixem amb la nostra llista Spotify del Sónar 2013:

Llista Spotify del Sónar 2013.

En aquest especialSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X