Banda Sonora "El Gran Gatsby"
7Valoració

L’estrena d’El gran Gatsby ha estat un dels esdeveniments de l’any, i no només per ser el gran retorn de Baz Luhrmann en el que el director havia de recordar-nos que ell havia estat l’artífex de la magnànima Moulin Rouge, sinó també per la banda sonora que l’acompanya.

Si a Moulin Rouge el pop de finals del s.XX inundava el París de cent anys enrere, a El gran Gatsby havia de fer alguna cosa semblant amb el Nova York de la dècada de 1920. Així que Jay-Z, al capdavant de la producció executiva, va agafar la coctelera per ficar-hi els artistes més trendy del panorama musical actual i agitar-los a ritme de Swing i Jazz.

Banda Sonora "El gran Gatsby"

Entre els artistes que intervenen segurament us sonaran Lana Del Rey, Beyoncé, André 3000, Will.I.Am, Fergie, Bryan Ferry, Florence & The Machine, Emeli Sandé, The XX, Gotye, Jack White i Sia. Una acolorida col·lecció que malgrat les seves diferencies en estil i resultats, aconsegueixen evocar-nos aquella dècada d’excessos, sense perdre essència ni caure en paròdies.

El disc es composa de temes inèdits i versions, com ja he dit amb diferents resultats. Entre els primers destaquen potser el tema de Jay-Z, que reserva el primer track pel seu “100$ Bill”, un electro-rap que inclou en la seva base un cor de nens i un adient sample de jazz dels 20; el de Lana del Rey, que ofereix més sí mateixa en “Young & Beautiful” (escollit com a primer senzill del disc); “Over the Love” amb la inconfusible i evocadora Florence & The Machine, tot un must de les bandes sonores; el de Sia en plan Adele (“Kill and Run”); i “Together” dels The XX, que tornen amb la seva electro-fórmula atmosfèrica aquest cop plena de cordes orquestrals. Entre els temes més mogudets s’en salva només el de Will.I.Am amb la seva divertida revisió del xarleston a “Bang Bang”.

Entre els covers trobareu i us destaco la versió de “Black to Black” d’Amy Winehouse a càrrec de Beyoncé i André 3000, tot un regal, i la que Jack White fa del tema dels U2 “Love Is Blindness”, que ja havíem pogut gaudir en el seu àlbum Sixteen Saltines. I amb aquest ja van 8 temes destacats. Suficient per fer-nos oblidar les irregularitats del disc.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies