"Modern Vampires of the City"- Vampire Weekend
8.5Valoració

Els Vampire Weekend arriben al tercer disc en només cinc anys i completen així una trilogia en una forma immillorable. “Modern vampires of the city” és a aquestes alçades un dels millors discs que han vist la llum al 2013, sobretot per ser capaç de transportar un grup amb ja de per si una bona trajectòria a un nivell encara superior de desinhibició musical i pujant enters en totes les seves facetes.

Ezra Koenig i els seus companys abracen la maduresa en la composició de les lletres i amb unes cançons que transicionen elegantment per diferents propostes sonores dins de cada tema. Cada cançó és una caixa de sorpreses melòdica que comença, avança i acaba de manera diferent sense desbarrar en cap moment, fent evolucionar la instrumentació en cada tall de manera que cap d’ells resulta avorrit i fent-los a la vegada elaborats i espontanis. Entre tots formen un conjunt colorista, amb romàntiques estones lentes i amb moments accelerats, carregats de poesia i bon rotllo, que un cop descoberts inciten a donar-li al replay per gaudir-los de nou, apreciar-ne nous matisos o deixar-se anar sense més al seu ritme. Es difícil no moure els peus amb les notes rockabilly del single “Diane Young”, no enamorar-se de la lírica folk de ‘Hannah Hunt’, no sacsejar-se al ritme de la percussió de ‘Everlasting arm’, no intentar seguir la somiadora veu de Koenig a ‘Step’, no embolcallar-se en el misteri de ‘Hudson’, no deixar-se elevar per ‘Finger back’ o sentir l’accelerada essència reagge de ‘Worship you’.

"Modern vampires of the city" - Vampire Weekend

Obvious bicycle’, ‘Ya Hey’, ‘Unbelievers’ i la clausura ‘Young lion’ acaben de completar aquest disc on en conjunt es nota que les seves influències de sempre encara hi són, però ara no els encasellen ni els impedeixen volar cap a altres bandes.

Costa criticar-li alguna cosa a aquests moderns vampirs frescos, innovadors i imaginatius que demostren que al pop encara li queda camp per córrer. Un darrera l’altre, els talls de “Modern vampires of the city” conformen un disc quasi rodó i això avui en dia és una molt rara avis.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies