"Un big bang a la gibrella" - Jansky
8Valoració

Quin goig que dona quan descobreixes un grup i connectes, et fan ballar i a sobre somiar. Això és el que m’ha passat amb Jansky, un dels nostres destacats en el cartell del Sónar d’enguany. Cal aplaudir al responsable de la programació del festival per fixar-se en ells i fer que nosaltres també ho fem. I si a ell li dediquem els nostres aplaudiments a Jansky la nostra ovació.

Un big bang a la gibrella va ser publicat el passat gener per la discogràfica Primeros pasitos. Però per remuntar-nos a les primeres passes de Jansky cal anar més enrere, a l’any 2010, quan Laia Martínez-López guanyés el Premi Art Jove Balears de Poesia i decidí presentar la seva obra amb uns performance musical junt al compositor Jaume Reus, l’altra meitat del grup. L’experiència va ser un èxit i els va animar a gravar una maqueta de tres temes/poemes, i la resta comença a ser història.

"Un big bang a la gibrella" - Jansky

Un big bang a la gibrella es composa de set temes en els que la poesia de Laia i la música de Jaume es fusionen en un tot del tot sensorial. Música electrònica minimalista conviu amb sons analògics (baix, piano, harmònica, flauta,…) per formar bases molt ben treballades que veuen de la influència d’artistes com a Massive Attack, Miss Kittin & The Hacker, Nicholas Jaar, Portishead, St Germain o Morcheeba. Bases en que la lírica de Laia s’acomoda hipnòtica i de manera sorprenent en un esclat de modernitat plena d’experimentació, jazz i fins i tot drum’n’bass, però també de tradició. I és que podríem dir que Jansky són uns trobadors del s.XXI.

El primer senzill extret de l’àlbum és “La masovera se’n va a l’espai”, que compta també amb un videoclip de factura impecable. Només cal escoltar aquest tema per entendre de què us parlo. Música per ballar, però també per escoltar i perdre’s. Com en “La musa”, en el que el desig per ells retorna, o “IRM” amb aquest tic-tac in crescendo que ens fa girar i girar com una baldufa que fa capoll, o el tema que tanca el disc, “Es jai”, en el que ho donen tot menys la lluna, que ja els hi posem nosaltres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X