Los Proyectos Manhattan
8Valoració

Jonathan Hickman és un dels guionistes de moda. Després d’una llarguíssima i aclamada etapa a “Los 4 Fantásticos” i a punt de començar a Espanya el seu trajecte a “Los Vengadores”, el guionista és conegut pel seu treball amb superherois, encara que no és l’únic gènere que conrea. Hickman és una gran aficionat a la ciència-ficció i aquest gust es demostra a “Los Proyectos Manhattan”, que reuneix algunes de les ments més brillants del segle XX.

Hickman modifica radicalment el concepte original del projecte americà per desenvolupar la bomba atòmica. El guionista va més enllà imaginant que aquesta reunió de científics no només es va dedicar a la bomba sinó que definien altres programes més arriscats, lluny del que l’home del carrer podia suposar.

El primer volum de “Los Proyectos Manhattan” ens presenta als diferents protagonistes, individus àmpliament coneguts com Richard Oppenheimer, Enrico Fermi o Albert Einstein, però que aquí adquireixen una nova dimensió. Cada capítol d’aquest còmic és auto conclusiu i ens explica una aventura dels nostres protagonistes mentre es va construir un tot més gran i les subtrames van guanyant en presència.

Los Proyectos Manhattan

A Hickman li agrada molt planejar les històries a llarg termini i els seus arguments guanyen en profunditat quan s’han llegit moltes de les pàgines dels seus còmics. És difícil jutjar cap a on va “Los Proyectos Manhattan” però per ara el viatge és molt satisfactori. El més destacable d’aquesta obra són els personatges, una distorsió extremadament enginyosa dels originals que ens proporciona una gran quantitat de sorpreses ja des del primer moment, i la possibilitat de llegir una història completa en cada número, cosa difícil en l’actual mercat del còmic. Per jutjar les subtrames necessitarem més temps però coneixent Hickman puc aventurar que el viatge serà d’allò més divertit.

Al dibuix l’acompanya Nick Pitarra, un autor d’estil una mica lleig però el suficientment solvent com per que aquesta característica no suposi un problema per l’obra. Pitarra és un bon narrador, caracteritza molt bé als personatges i és solvent a l’hora de retratar tecnologia i mons imaginaris.

“Los Proyectos Manhattan” és obra del Hickman més sci-fi, de l’autor que imagina un món diferent i l’explora fins a les últimes conseqüències, escrita amb enginy i ganes de sorprendre. Es tracta d’un còmic en el que guió està per sobre de dibuix però el conjunt és el suficientment equilibrat per a enganxar-nos i deixar-nos amb ganes de més.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 978-84-15480-89-1
Pàgines: 152 pàgines
Preu: 14,95 €
Guió: Jonathan Hickman
Dibuix: Nick Pitarra

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies