Aquest any el DocsBarcelona es vesteix de primavera. Amb un canvi de dates (l’edició d’enguany es celebra del  28 de maig al 2 de juny) i un canvi d’imatge, amb aquest cartell tan gafapastes, però amb el mateix esperit de sempre. Una ocasió singular per omplir-se d’experiències amb la seva amplia selecció del millor cinema documental actual.

Cartell del DocsBarcelona 2013

També canvia la seva ubicació principal, ja que el DocsBarcelona 2013 concentrarà bona part de les seves propostes al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Un gran espai que tot i així es queda petit per acollir l’extensa programació d’un festival que creix any rere any, i que transformarà Barcelona durant cinc dies convertint-la en la capital del gènere documental, atraient a prop de 450 professionals procedents de 34 països. Set sales més de la ciutat completen el mapa d’espais del certamen: els Cinemes Renoir Floridablanca, la Filmoteca de Catalunya, l’Aribau Club, els Multicines Aribau, l’Auditori de La Pedrera i les biblioteques Vilapicina i la Torre Llobeta i Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles.

En total seran 38 títols repartits en les diferents seccions del festival, que aquest any s’amplien i reforcen l’oficial. Com les seccions Nou Talent, amb la projecció de propostes signades per la pedrera emergent de realitzadors, Xtra, no competitiva, i Kids & Teens, l’aposta per atraure públic infantil i juvenil. Una edició que comptarà també amb actuacions al carrer i nous espais de trobada. Sense oblidar-nos del Pitching Forum, el mercat de finançament i difusió per a la indústria documental, amb workshops, un congrés internacional sobre documental interactiu (InterDocsBarcelona) i sessions de visionat a porta tancada amb televisions, distribuïdors i agents de venda (Rough Cut Screenings).

Fredrik Gertten, director de Bananas! i Big Boys Gone Bananas!

Com en passades edicions, també tindrem l’ocasió única de participar en els col·loquis programats en algunes de les sessions amb la presència dels directors dels films projectats, així com les ja mítiques classes magistrals, aquest any impartides per Fredrik Gertten, director de Bananas! i Big Boys Gone Bananas!, i Michael Glawogger, de Whores’ Glory.

Per començar a escalfar motors aquí teniu els tràilers dels documentals presentats a la Secció Oficial, amb un ampli ventall d’experiències al públic, connectades en molts casos amb temes d’absoluta actualitat, com són la identitat (Finnish blood Swedish heart), els terratrèmols a la Xina (Fallen City), les conseqüències de la crisi econòmica (The Queen of Versailles), els abusos de poder (El Alcalde), el futur d’Internet (Google i el cervell mundial), l’extrema violència (The Act of Killing) o el mur israelià (Infiltrators).

Approved For Adoption [+ informació]

"Approved For Adoption" de Jung & Laurent Boileau

Bajarí [+ informació]

"Bajarí" d'Eva Vila

Beware of Mr. Baker [+ informació]

"Beware of Mr. Baker" de Jay Bulger

Breathing Earth – Susumu Shingu’s Dream [+ informació]

"Breathing Earth - Susumu Shingu’s Dream" de Thomas Riedelsheimer

El Alcalde [+ informació]

"El Alcalde" de Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini, Diego Osorno

Elena [+ informació]

"Elena" de Petra Costa

Fallen City [+ informació]

"Fallen City" de Zhao Qi

Finnish Blood Swedish Heart [+ informació]

"Finnish Blood Swedish Heart" de Mika Ronkainen

First Cousin Once Removed [+ informació]

"First Cousin Once Removed" d'Alan Berliner

Google i El Cervell Mundial [+ informació]

"Google i El Cervell Mundial" de Ben Lewis

I am Breathing [+ informació]

"I am Breathing" d'Emma Davie & Morag Mckinnon

Infiltrators [+ informació]

"Infiltrators" de Khaled Jarrar

La última estación [+ informació]

"La última estación" de Cristian Soto & Catalina Vergara

Noise [+ informació]

"Noise" de Dan & Noit Geva

Palme [+ informació]

"Palme" de Kristina Lindström & Maud Nycander

The Act of Killing [+ informació] 

"The Act of Killing" de Joshua Oppenheimer

The Queen of Versailles [+ informació]

"The Queen of Versailles" de Lauren Greenfield

Trains of Thoughts [+ informació]

"Trains of Thoughts" de Timo Novotny

Whores’ Glory [+ informació]

"Whores’ Glory" de Michael Glawogger

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X