El psicòpata caníbal més “estimat” per tots, Hannibal Lecter, arriba a la televisió amb la cara del danès Mads Mikkelsen amb Hugh Dancy com l’agent de l’FBI Will Graham al seu costat. El responsable de la nova sèrie de la NBC, Bryan Fuller.

Hannibal Lecter és una criatura creada per l’escriptor Thomas Harris. El personatge va saltar a la fama amb “El silenci dels anyells” amb el rostre i l’excepcional treball d’Anthony Hopkins. Amb “El silenci dels anyells” el personatge va disparar la seva popularitat i va ser dut al cinema fins a en tres ocasions posteriorment (dues d’elles amb Hopkins, “El dragón rojo” i “Hannibal”) amb bons resultats en taquilla i en una tercera ocasió “Hannibal rising” amb una qualitat més discutible.

La relació entre Hannibal Lecter i Will Graham s’origina en la novel·la del 1981 “El dragón rojo”, que va donar peu a “Manhunter” de Michael Mann, amb Brian Cox fent del psicòpata i una adaptació d’igual nom de Brett Ratner. Bryan Fuller (“Pushing Daisies“) ens situa en una mena de precuela anterior al que es narra en la novel·la de Harris. David Slade (“Hard Candy”, “Awake”) dirigeix un pilot que ha rebut grans elogis, sobretot per la seva elegància malgrat els assassinats que mostra, per part de la crítica.

Com dèiem la sèrie comença com una precuela d’“El dragón rojo”, és a dir se centra en la relació entre Hannibal i Will i en tots els esdeveniments previs a la captura de Lecter per part de Graham. La sèrie seguirà en les seves següents temporades adaptant de nou els següents llibres de la saga:“El dragón rojo”, “El silenci dels anyells” i “Hannibal” on acabaria la saga literària encara que podria continuar la seva història inventant la seva continuació. Fuller també ha comentat que no tenen intenció de mostrar a Hannibal com un cruel psicòpata des del començament.

Sí, la sèrie es diu “Hannibal”, però inicialment el protagonista no és Hannibal Lecter, sinó Will Graham. Un home amb una estranya habilitat per ficar-se en el cap de l’assassí i visionar mentalment com es va produir el crim. Una habilitat però, que el trastoca, que no el deixa dormir a les nit i que el converteix en un col·laborador valuós però mentalment fràgil.

Hannibal NBC

Aquest involucrar-s’hi excessivament és l’excusa narrativa que permet l’entrada en la trama d’Hannibal Lecter, en un paper secundari. El cap de l’FBI, Jack Crawford (que aquí té el rostre i la pell de Laurence Fishburne) decideix contractar el doctor Lecter perquè faci un seguiment psiquiàtric a Graham. Will i Hannibal passen a col·laborar en la resolució dels casos, mentre tots els espectadors sabem qui és Lecter i les seves aficions culinàries i Will està a la lluna de València.

I aquí hem de parlar d’aquest nou Hannibal amb l’inquietant rostre de Mads Mikkelsen. L’Hannibal de Mikkelsen és fosc, fa por, et creus al moment que pot ser algú que se’t mengi, literalment, amb patates fregides. És un doctor Lecter extremadament fred però amant de les formes, vestit elegant, amb un punt vintage, que gaudeix amb la cuina i la taula sempre preocupat pel mínim detall d’exquisidesa. Personalment em resulta estrany, adoro el Lecter d’Anthony Hopkins. I l’adoro perquè no sembla un assassí en sèrie, sembla un majordom anglès que em pot portar diligentment el te, mentre deixa anar una frase amb la seva millor ironia però realment calcula si pot fer paté amb el teu fetge i tu no te n’adones de res.

Hannibal NBC

Hugh Dancy construeix un Will Graham, fràgil, que sempre sembla a punt de trencar-se de manera definitiva però amb tocs de genialitat en la resolució dels crims. De mica en mica veiem com es gesta la relació entre Will i Hannibal, i a mida que avancen els capítols veiem un Hannibal més inquietant i amb un Will que podria ser que comences a tenir les alarmes activades (genial l’escena en que el Doctor Lecter l’olora i ell se n’adona).

La sèrie combina imatges esfereïdores amb casos impactants, retorçats però sap mostrar-ho de manera artística, el que provoca en l’espectador una curiosa mescla de fascinació i repulsa. Tot plegat apropa a les sensacions que té Graham quan es fica en el cap d’un assassí per saber quin és la seva motivació, els seus procediments. En resum una bona sèrie de “serial killers”: inquietat, elegant, atraient, esgarrifosa. No és una sèrie apta per ànimes sensibles, potser per això la sèrie no ha aconseguit atreure audiències elevades (4.3 milions d’espectadors l’estrena i un 1.6 de quota) però si els elogis per la bona factura de la crítica especialitzada.

Hannibal NBC

En resum “Hannibal” és una bona sèrie de psicopates. Si voleu crims escabrosos, però elegants. Si voleu ficar-vos en les ments malaltes dels criminals, és la vostra sèrie.

Pels fans del Lecter d’Anthony Hopkins només hi ha una manera de què s’hi puguin apropar: netejar la ment, renunciar a la seva imatge mental d’Hannibal i allunyar-se dels perjudicis de què un altre actor ho pugui fer igual de bé. Perquè Mads Mikkelsen i la seva interpretació atreu com per voler saber quina serà la seva evolució, en quin moment el monstre sortirà a la llum. En cert sentit aquest “Hannibal” té molt a veure amb “Bates Motel” és una recerca dels orígens d’un personatge que ha deixat emprempta.HANNIBAL

Creador: Bryan Fuller
Guionistes: Bryan Fuller, Thomas Harris, Chris Brancato, Steve Lightfoot, Scott Nimerfro, Jennifer Schuur
Directors: Guillermo Navarro, Michael Rymer, David Slade (pilot)
Intèrprets: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Hettienne Park I Laurence Fishburne
Música: Brian Reitzell
Durada dels capítols: 40 minuts
Data d'estrena: 4 d’abril de 2013
Cadena Emissió: NBC

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X