Tierra 2
7Valoració

Els mons paral·lels han tingut una presència continuada a l’Univers DC. Es tractava de terres alternatives on podíem trobar versions diferents dels personatges habituals o fins i tot altres personatges completament nous. El reinici que aquest univers va viure fa ja un any ens va portar noves i més accessibles interpretacions dels superherois, però no hi havia cap aproximació a una terra alternativa. Fins ara.

“Tierra 2” ens narra la història d’aquest nou món i dels superherois que formen part d’ell, en especial de la Liga de la Justicia. La història comença amb el Batman, el Superman i la Wonder Woman d’aquesta terra tractant d’acabar amb una amenaça que fa perillar el destí de la humanitat. La batalla es resoldrà positivament pels humans però amb un gran sacrifici per part dels herois i semblarà que a la Terra ja no hi ha lloc pels superhumans. Però un temps després diverses forces es posaran de nou en marxa per ajudar a que els superherois retornin i es preparin per a fer front a una gran amenaça.

El plantejament de “Tierra 2” és l’habitual en les sèries que ens presenten un món sense superpoders on progressivament van apareixent aquestes habilitats. James Robinson no amaga que la seva història té un punt de partida poc original. Al contrari, el que el guionista fa és assumir aquesta història i explotar els tòpics per explicar el que té en ment mentre que, al mateix temps, reinterpreta els herois de l’editorial construint noves identitats que tenen punts originals. Així, aquest primer volum ens porta el retorn de Green Lantern, Flash, Hawkgirl i Atom i ho fa amb bon ritme, una acurada presentació dels personatges i una moderada interacció entre ells. És d’esperar que, en el futur, a banda dels habituals enfrontaments amb els enemics de torn, s’aprofundeixi en el descobriment de les noves habilitats i en les recent forjades relacions.

Tierra 2 James Robinson Nicola Scott

Robinson és un autor de llarga carrera i d’estil clàssic. Fa servir bastant monòleg intern per expressar l’estat anímic dels personatges, a banda dels diàlegs. El monòleg intern, tot i que a estones resulta una mica excessiu, és interessant gràcies a l’habilitat del guionista per construir personatges realistes pels quals et preocupes encara que només els coneguis des de fa poques pàgines.

Al seu costat, tenim a la dibuixant Nicola Scott, una jove autora que, en aquestes pàgines, ens deixa el seu millor treball fins ara. D’estil clàssic i línia més aviat estàtica, Scott intenta millorar tots aquests aspectes a “Tierra 2” i ho aconsegueix: acció més dinàmica, personatges millor definits i un esforç per narrar escenes espectaculars sense que resultin confuses. Encara té marge per millorar però és una companyia perfecta pel guió de Robinson i junts ens deixen un còmic notable.

“Tierra 2” juga amb la màgia de descobrir nous personatges i històries que, encara que recorden vells coneguts, sorprenen i deixen a cada pàgina algun petit detall que manté l’interès i anima a continuar. Ara cal veure com James Robinson i Nicola Scott fan avançar la història i si són capaços de diferenciar-se de la resta de sèries de l’univers DC.


Editorial: ECC ediciones
Pàgines: 96 pàgines
Preu: 8,95 €
Guió: James Robinson
Dibuix: Nicola Scott

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies