"Dos Tumbas", de Preston & Child
7Valoració

Després de presenciar el rapte de la seva dona en Central Park, l’agent especial del FBI Aloysius Pendergast persegueix desesperadament als segrestadors pel país fins a arribar a Mèxic. “Dos tumbas” de Preston & Child suposa el tancament de la trilogia de Helen Pendergast.

El rapte de la seva dona en Central Park fa que l’agent especial del FBI Aloysius Pendergast persegueixi desesperadament als segrestadors pel país fins a arribar a Mèxic. Allà la història de la Helen tindrà el seu final. Després d’aquests fets Pendergast torna al seu apartament a Nova York per a aïllar-se del món. Mentrestant, en els hotels de Manhattan s’està cometent una sèrie d’estranys assassinats. En cada cas, les càmeres de seguretat capten imatges clares d’un jove pèl-roig, atlètic, elegant i atractiu que es mou sense presses pels passadissos dels diferents hotels. Deixa les seves petjades, pèls i fibres en l’escenari del crim, però sempre eludeix a la policia. Quan el tinent Vincent D’Agosta acudeix a Pendergast, l’agent no demostra cap interès pels fets fins que es fixa en el modus operandi de l’assassí: escriu un missatge en cada cadàver, i aquests missatges es dirigeixen només a ell.

“Dos tumbas” el nou cas de l’agent de l’FBI Aloysius Pendergast escrit a quatre mans per Douglas Preston i Lincoln Child, enllesteix la trilogia sobre la Helen, la dona de Pendergast a qui tothom donava per morta. El llibre està dividit en dues parts, en la primera és quan es tanca la trama de Helen pròpiament dita, en l’altra l’agent de l’FBI s’endinsa en una nova sèrie de crims, gràcies a la tossuderia del tinent D’Agosta i ben aviat es descobreix que els missatges que deixa l’assassí dels hotels estan especialment dirigits a Pendergast. Encara que aquestes dues parts semblen desconnectades de seguida veurem que no ho estan.

Pels lectors habituals de l’agent Pendergast aquest llibre suposarà una mica el retorn a casa. L’aparició de Helen en els dos llibres anteriors ens havia allunyat de les trames habituals d’assassins en sèrie “especials”. Amb tot la trama té molts girs i canvis d’escenaris i el retorn en realitat no ho és del tot i amb dues subtrames que potser no acaben de tenir la força que faria falta. “Dos tumbas” continua sent una proposta trepidant de Preston & Child. Un llibre que encara que enganxa m’ha provocat una mica d’enyorament dels casos inicials de l’agent. Els casos ja no són el mateix, D’Agosta queda a banda i allunyat de Pendergast i aquest perd la seva habitual compostura, control i fredor que feia tant atractiu el personatge. I compte no estic dient que no m’agradi, només costa acostumar-se a la fragilitat que mostra.

Amb tot “Dos tumbas” és un llibre que els fans de l’agent Pendergast no es poden perdre. Potser costa una mica adaptar-se a la seva evolució però també està plenament justificada per tot el que li toca viure.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 788401353901
Pàgines: 496
Preu: 22,90 €

Douglas Preston i Lincoln Child són coautores de catorze llibres a més d'una nova sèrie que narra les aventures de Gideon Crew. També escriuen novel·les de gran èxit per separat. Lincoln Child és un apassionat de les motos, els lloros exòtics i la literatura anglesa vuitcentista. Douglas Preston, en canvi, s'interessa pels cavalls, el bussejo, l'esquí i l'exploració de la costa de Maine en un vaixell de pesca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X