"Bankrupt" - Phoenix
7Valoració

Després d’un debut més discret amb el disc ‘United’ (2000), els francesos Phoenix van protagonitzar un ascens continuat disc rere disc, en vendes, critiques i notorietat fins a arribar al punt on són ara, amb el seu nom figurant en grans lletres en qualsevol festival que es valori (aquesta propera edició del Primavera Sound els tornarem a tenim a Barcelona). Però des del 2009 i el seu “Wolfgang Amadeus Phoenix” ens tenien orfes de treball d’estudi.

"Bankrupt" - Phoenix

Ara per fi han tornat amb “Bankrupt!”, un treball on baixen un punt el ritme a estones hiperactiu dels grans temes de “Wolfgang Amadeus Phoenix” (com “Lisztomania” o “1901“), recreant-se més en l’elaboració d’atmosferes sonores destinades a embolcallar qui escolta. La base del seu synth-pop ple de floritures i la veu de Thomas Mars segueixen impertorbables, convertint la música dels Phoenix en una atemporal i sofisticada banda sonora. Però en aquest nou disc costa trobar hits de forma tant evident com a l’anterior, enfocant aquest recull de 10 temes i tres remixos d’una forma més propera al conjunt conceptual sobre el que plana una emotivitat més ambigua, amb lletres més confoses i estats d’ànim discordants.

En tot cas, certa agitació la trobem a “S.O.S. in Bel Air” o “Entertainment”, però aquests temes conviuen amb talls com l’homònim de set minuts sense quasi veu “Bankrupt” o “Bourgeois” que imposen una pausa en el discurs del disc. Fins i tot hi ha temes on una cosa deriva en l’altra com “Don’t”, “Drakkar Noir” o “Chlorophorm”. Això sí, el tancament es reserva per una altra cançó amb dosis d’exhuberancia a “Oblique City”.

Sobre l'autor

El cine em va atrapar abans dels 10, la literatura fantàstica abans dels 12 i el rock i les sèries abans dels 15. La cultura audiovisual va obrir davant meu un món de possibilitats i la meva passió per ella ja no té cura. Addicta sense remei a la música en directe, a la ciència-ficció, a una bona historia i a tot el que la creativitat sigui capaç de regalar-nos. Convençuda de que el món sencer és una aventura plena de tresors per descobrir pels que tenim ànima d’Indiana Jones.

Posts relacionats

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies