Cada any, quan s’apropa la Diada de la cultura i de l’amor, ens preocupa encertar el llibre que regalarem o que ens auto regalarem, però no ens amoïna tant el color de la rosa amb la qual acompanyarem el llibre. Segons la tradició tant important és l’un com l’altre i per això aquest any us vull oferir el pack complert. Us proposo una rosa i un llibre.

A qualsevol floristeria, a plena Rambla o entre els molts estudiants que venen flors, és molt habitual trobar roses de diversos colors. Volem gaudir de la diversitat per intentar trobar la parella ideal rosa-llibre. Espero que amb aquestes idees aconseguiu una Diada plena de color i amb un títol imponent.

Rosa vermella

Si sou clàssics i no us ve de gust canviar el color típic de la rosa, el llibre que s’ajusta més per regalar també podria ser un clàssic. Us podríeu quedar amb la idea de per Sant Jordi el Sant Jordi i regalar la novel·la “Plans de futur” de Màrius Serra publicada per l’Editorial Proa.
Una novel·la sobre l’esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. Us oferim el primer capítol per que pugueu fer un petit most.

Si voleu sortir una mica de dos tòpics en un us recomanem “La buena novela” de Laurence Cossé publicada per l’Editorial Impedimenta. Mai un títol fou tan encertat per una novel·la, és “une petite gâterie”, un petit regal. Un bombó on el gust amarg i dolç conviuen envoltats d’un aroma fresc i renovat. Tan bon punt vaig llegir la contraportada em va encisar, em va captivar i m’ha cremat a les mans, no he pogut parar. Una historia que m’ha fascinat i m’ha atrapat pàgina rere pàgina. És el somni de tot bon lector. Trobem un misteri llibresc, barrejat amb una història d’amor impossible i una bibliofília assassina, tot això sota un títol rodó “La bona novel·la”, presagi o destí, han fet d’ella el que és.

Per començar a degustar aquest bombó, us oferim el primer capítol.

Rosa borgonya

Una rosa del color del vi, amb un perfum molt aromàtic i força cos. El simbolisme d’aquest color es resumeix en dues paraules: amor apassionat. El que esteu buscant és una obra que desperti el cos i faci bullir la sang.

La nostra recomanació és la trilogia d’ E.L.James, publicada per l’Editorial Grijalbo, “Cinquanta ombres de Grey”. Per aquest Sant Jordi s’ha editat un pack especial amb les tres novel·les juntes. És la romàntica, sensual, eròtica i totalment addictiva història de l’apassionada relació entre una estudiant universitària i un jove multimilionari. Una història que pren cos a mesura que avança, molt ràpida de llegir degut a que provoca addicció i quan acabes la trilogia l’autora et mata del tot amb una senzilla frase: “Això és tot…de moment”, ja veurem que depara el futur.

Rosa taronja

El color taronja representa l’alegria, la joventut, la calor, l’estiu. És brillant i refrescant. Tots aquests aspectes i molts d’altres els podreu trobar amagats entre les planes de “L’estiu que comença” de Sílvia Soler publicada per l’Editorial Planeta. Una novel·la imprescindible guardonada amb el Premi Ramón Llull 2013.

Aquesta novel·la és com un caramel de llimona en ple estiu, és dolç i el seu perfum envolta el lector, té el seu puntet àcid que aporta frescor en les càlides nits, però que no dura per sempre i el caramel s’acaba. Molt emotiva, et posa la pell de gallina i sents la xafogor de l’estiu i el fred de l’hivern. És molt intensa. Hi ha una aposta per l’esperança, malgrat que les famílies dels dos protagonistes, viuen una tragèdia de la qual es parlarà durant molts anys al poble on viuen, el municipi imaginari de Sorrals, entre les comarques del Maresme i la Selva.

Rosa rosa

En tot l’Occident el color rosa està associat a l’amor romàntic, eteri, dolç i moltes vegades innocent. És el color femení per antonomàsia. Per aquelles ànimes romàntiques us recomanem l’últim títol de Danielle Stelle “Asuntos del corazón” publicada per l’Editorial Plaza & Janés.
Una història que comença quan una fotògrafa de Nova York viatja a Londres per fer un reportatge fotogràfic a un reconegut escriptor. L’equilibri de la vida de la Hope quedarà sacsejat enfront els encants d’en Finn, un home carismàtic i molt intel·ligent. Tots dos es veuran immersos en una relació in crescendo sense tempo.

O si vàreu gaudir de la trilogia anterior de la best-seller Sarah Lark, podreu començar la seva nova trilogia que ens presenta Ediciones B. Tot comença amb “L’illa de les mil fonts”. Una novel·la que ens demostra que les aparences enganyen i que la vida està plena de sorpreses, algunes millors i d’altres pitjors, però totes elles aniran configurant el caràcter de la nostra protagonista, la Nora. Una jova vídua que es veu evocada a un matrimoni de conveniència amb Elías, un vidu propietari d’una plantació de sucre. La vida al Carib, però, no és tan idíl·lica com semblava. Els aldarulls originats pels esclaus rebels relacionats amb l’Àvia Nanny, qui també fou esclava evoquen la Nora a perdreu tot, menys la vida i l’esperança de trobar novament l’amor i decidir lliurement sobre el seu futur.

Rosa gris

El color gris s’associa a la tardor, al mal temps i a la melangia, sense oblidar que és un dels colors de l’elegància per naturalesa.

No hi ha novel·la més elegant i amb una protagonista tant marcada per la melangia com la Caridad o “Cachita” pels amics, un dels personatges principals de “La reina descalça” de Ildefonso Falcones publicada per l’Editorial Plaza & Janés en castellà i l’editorial Rosa dels Vents en català.

Des de la primera plana l’ambient sedueix el lector, una seducció subtil però constant. En aquest aspecte l’Ildefonso Falcones s’ha convertit en tot un seductor. La història no podria ser més convulsa i fràgil a l’hora. El lector es trobarà a la Sevilla del segle XVIII, on podrà viure una commovedora història d’amistat, de passió i de venjança uneix dues veus de dona en un cant colpidor per la llibertat enfront una època tenyida de prejudicis i intolerància.

Us oferim les primeres planes d’aquesta novel·la de tardor.

Rosa blava

El color blau és el símbol per excel·lència de la serietat, la confiança i la tranquil·litat, molts pobles indígenes el relacionaven amb el món espiritual i la saviesa, és el color de la generositat, la curació i l’enteniment. No hi ha autor més generós que l’Albert Espinosa qui per mitjà de les seves novel·les ens mostra el que ha aprés de la vida i ho comparteix amb tots nosaltres. La millor novel·la per acompanyar aquesta rosa és “Brúixoles que busquen somriures perduts” publicada per l’Editorial Grijalbo.

Sense paraules, seria la sensació que m’ha deixat aquesta novel·la, m’ha agafat el cor en un puny i l’ha anat esclafin de mica en mica. És molt fàcil sentir empatia pels personatges, uns personatges que estan marcats per la seva infància i el seu present. Uns personatges que s’hauran d’enfrontar a allò que en el fons ens fa por a tots, viure la vida. No es tracta de sobreviure, ni tan sols d’amagar-nos rere una imatge o un record, es tracta d’aprofitar cada dia, cada instant, de deixar una empremta en aquest món.

Si voleu donar un cop d’ull a les seves primeres pàgines aquí les podreu trobar.

Rosa blanca

La rosa blanca és el símbol de la innocència, de la infantesa, de l’optimisme. És la màxima claror i foscor nul·la. Si teniu l’ànima molt jove us recomano “¡Abajo el colejio!” de Geoffrey Willans publicada per l’Editorial Impedimenta. Molt recomanable per a tothom, grans i petits, per a pares, alumnes i mestres. Tot aquell que hagi posat un peu a l’escola descobrirà alguna petita molleta de pa on es veurà reflexat.

Però si creieu que la vostra ànima és innocent us recomano “Temps d’innocència” de Carme Riera i publicada per Edicions 62. La història que s’amaga entre aquestes planes és real. Ens l’ofereix la mirada d’una nena que, entre els tres i els deu anys, contempla el món amb els ulls ben oberts, sovint des de balcons i finestres, per descobrir-nos els seus secrets.

Rosa groga

La rosa groga és l’amistat que es crea entre el que la regala i qui la rep, aquest color ajuda a poder discernir i discriminar, activa la memòria i ajuda a organitzar les idees de manera clara. Cap color s’adaptaria millor a la última novel·la de Kate Morton publicada per l’Editorial Suma de Letras sota el títol “L’aniversari secret”.

Un assassinat i un amor infinit protagonitzen aquesta historia que recorre els anys 30 fins als 50 i fa un salt a l’actualitat, protagonitzada per una actriu incapaç d’oblidar. Els records i el misteri del que va veure aquell dia, l’assetgen de tal manera que torna a la casa familiar per començar a desxifrar cada racó de la seva memòria a la recerca de la veritable història.

Per anar fent boca us deixem les primeres pàgines.

 

Rosa negra

El negre és relaciona amb la foscor, el dolor i la tristesa, però també denota poder, misteri i estil, sense oblidar que simbolitza la mort i el dol. Per això mateix us animo a regalar-la amb una bona novel·la negra. Podreu triar entre “Perdida” de Guillian Flynn publicada per Roja y Negra en castellà i La Magrana en català. Un thriller psicològic amb una historia apassionant que no deixa de donar girs inesperats i que enganxa des del principi mostrant les interioritats del matrimoni i la manipulació del mitjans de comunicació, sense oblidar que es tracta de la historia de dues persones enamorades. Comproveu-ho vosaltres mateixos en aquestes primeres planes.

O bé, si a més sou grans fans del cinema, que millor que una gran obra negra guardonada a la gala dels Oscars, segur que ja heu endevinat que em refereixo a “Argo” d’Antonio J. Mendez publicada per l’Editorial RBA. Una historia en la qual la vida d’un hostatges és el més important i com un agent de la CIA se la juga en un pla rocambolesc per aconseguir que aquests puguin escapar d’una sola peça.

Si us agrada el negre tampoc no us podeu oblidar de les apostes de l’editorial Alrevés o d’un dels títols revelació “El guardià invisible” de Dolores Redondo.

Rosa verda

El color verd és el color de la natura, de l’esperança, d’allò que ha de venir i del desig de recordar allò que va ser. En aquest cas res millor per acompanyar una rosa verda que l’última novel·la de la nostra amiga Coia Valls “Les torres del cel” publicada per Ediciones B. Un homenatge a la nostra història i al relleu de casa nostra. La muntanya de Montserrat serà el centre d’aquesta història on l’espiritualitat i la màgia van de bracet. Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble.

O si preferiu, també d’Ediciones B, us recomano “El Càtar imperfecte” de Víctor Amela, en aquesta novel·la absorbent, basada en fets i personatges rigorosament històrics, es reconstrueix la vida quotidiana, somnis i creences d’un grapat d’heretges en els albors del segle XIV. Tresors i ramats, moriscs i endevins, rituals i inquisidors, jueus i templaris, picapedrers i bordells s’encreuen en els paisatges d’una història real. L’espiritual i el carnal conflueixen en una trama de fa set-cents anys en la qual l’amor dirà l’última paraula…

Rosa lila

El color lila estimula la imaginació i la intuïció, aporta grans ideals i ens aporta un món de l’imaginari on no hi ha límits ni d’espai ni de temps.
Us recomano del nou segell RBA-Fantàstica les “Grans novel·les” d’H.G.Wells.. Els amants de la ciència ficció no us podeu deixar perdre aquest volum. Poc recomanat pels fatalistes, ja que els seus malsons és fan realitat pàgina rere pagina, però una experiència única pels amants de la bona literatura. En ella podreu tornar al passat, lluitareu contra extraterrestres, viureu la fantasia de la invisibilitat i creareu una nova raça, tot dependrà de quin rol humà vulgueu prendre. Però en definitiva, viureu una gran aventura rere una d’altre.

Per a tots aquells seguidors de Deborah Harkness us recordo que l’Editorial Suma de Letras acaba de publicar la segona entrega de “El descobriment de les bruixes” sota el títol “La sombra de la Noche”. Una aventura increïble que ens transportarà juntament amb la Diana, una bruixa, i en Matthew, un vampir, a l’Anglaterra isabelina on conviuran amb personatges com Christopher Marlowe i Sir Walter Raleigh sense oblidar-nos de l’especial Shakespeare en la recerca d’un llibre molt especial, l’Ashmole 782. Un meravellós tapis creat per l’alquímia, la màgia, la ciència, la poesia i l’amor. Aquí les primeres pàgines.

I si així i tot encara no tens clar el llibre, fes una ullada a les nostres ressenyes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies