"La reina traidora" de Trudi Canavan
7Valoració

Per a tots aquells que teniu una mica oblidat el món de Sachaka i de Kyralia us recomano començar pel final del llibre, que no pas pel final de la història, allà trobareu el glossari que engloba termes que van des de els noms dels animals o les plantes fins a pobles, nacions i d’altres termes. Sense oblidar la guia de Lord Dannyl per l’argot de les barriades. Un cop fet aquest preàmbul podeu començar pel principi on l’autora ens regala els mapes de les dues terres en qüestió i ens introdueix amb subtilesa a la història.

Una aventura en la qual ja coneixem la majoria dels seus personatges, però recordeu que les sorpreses s’amaguen rere cada carreró i cada ombra.

La història arrenca amb la proximitat de temps difícils a Sachaka. Quan Lorkin, el fill de la Maga Negra Sonea, torna de l’exili en el si de la societat dels rebels Traïdors, tot sembla encaminar-se cap a un punt culminant.

La reina dels Traïdors li ha encomanat al jove la difícil tasca de negociar una aliança entre kyralians i Traïdors. D’altra banda, Lorkin s’ha vist obligat a violar les lleis del Gremi i aprendre la màgia negra, per tal d’aprofitar la força continguda en unes pedres de propietats inèdites. Aquests valuosos coneixements podrien trencar les bases del Gremi i transformar la societat kyraliana del tot … o podrien condemnar Lorkin al desterrament de per vida.

Mentrestant a Imardin, Sonea es disposa a marxar a la trobada del seu fill, en companyia d’un home que desperta en ella sentiments profundament contradictoris. I la nova Maga Negra Lilia haurà de posar a prova tant el seu domini dels poders màgics com la seva fe en el Gremi quan uns íntims amics dels baixos fons es veuen amenaçats de mort.

Per fi podrem descobrir les últimes ombres que s’amaguen rere la Sonea, la dona que ho va canviar tot; el Gremi, la societat kyraliana, la perspectiva sobre la màgia negra, ara descobrirem la Sonea mare i dona.

L’autora ens presenta el conflicte que rau en les societats entre els homes i les dones, aquestes darreres menyspreades per les seves capacitats segons els homes i aquests a la seva vegada són exclosos en la societat dels Traïdors.

En una guerra sense treva es demostra que tant els Ashakis com els Traïdors són molt diferents, però alhora tenen la mateixa determinació i asseveren estar en possessió de la raó. Al destruir-ne uns, els altres també deixen d’existir. Si es destrueix allò contra el que un es revela, ell mateix canvia.

La grandesa de la imaginació de Trudi Canavan no deixa de sorprendre, i ningú com ella per deixar la historia tancada i a l’hora oberta. Tot torna a canviar, la societat, el Gremi, els diversos pobles, encara que aquests canvis només queden embastats i fan pensar en una propera trilogia.

Però, per ser un final de trilogia que ha mantingut al lector enganxat al llarg de més de 1500 planes, he de confessar que m’ha deixat una mica desinflada, potser esperava massa. Crec que encara que manté el tempo i la dinàmica de les seves novel·les anteriors, sembla que hi ha un lleuger relaxament o ho he confós amb un proper inici, el temps decidirà quina de les dues opcions serà la més encertada.


Editorial: Plaza & Janes
ISBN: 9788401354182
Preu: 19,90 € (E-Book: 12,99 €)

Trudi Canavan viu a Melbourne, Austràlia. La seva òpera prima, les «Cròniques del mag negre» (trilogia conformada per El Gremi dels Mags, La aprenent i El Gran Lord i publicada en castellà per Debolsillo), va destacar com un fenomen internacional de vendes i els drets de traducció s'han cedit per a una vintena d'idiomes. Posteriorment es va publicar la trilogia «Age of the Five». A aquests llibres va seguir La maga (Plaza & Janés, 2012), que narra els orígens de l'univers de les «Cròniques del Mag Negre» i va ser guardonat el 2009 amb el Premi Aurealis a la Millor Novel·la Fantàstica. 
La trilogia de "L'espia Traïdora» és la seqüela de les «Cròniques del mag negre». Es va iniciar amb “La missió del ambaixador” (Plaza & Janés, setembre 2012), a la qual va seguir “La renegada” (Plaza & Janés, novembre 2012). Quan es va publicar al Regne Unit el 2012, “La reina Traïdora”, el tercer llibre de la sèrie, es va col·locar de seguida en el primer lloc de la llista de més venuts de The Sunday Times i va romandre durant diverses setmanes entre els deu primers. Amb més d'un milió d'exemplars venuts, Canavan ja s'ha confirmat com una de les grans veus de la literatura fantàstica mundial, i està actualment escrivint una nova sèrie ambientada en un univers inèdit.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies