Una de les històries més addictives i més esperades dels últims anys aterra per tercera vegada a les nostres pantalles. Estem parlant de “Juego de Tronos”, una sèrie que de la mà de la seva última temporada pretén inundar d’espectadors les nits de Canal Plus. Durant dues temporades aquesta saga ha reunit milions de fans, i el nombre de fans segueix pujant. Aquesta és una de les estrenes més desitjades i l’estrena de la temporada ha esdevingut tot un gran esdeveniment per a la comunitat friki.

Juego de Tronos

George R. R. Martin és una d’aquelles persones que, tot i tenir cara de bona persona, cau malament. Martin és l’escriptor de les novel·les de “Cançó de Gel i Foc”, en les quals es basa la sèrie “Juego de Tronos”. No obstant, Martin cada cop allarga més l’aparició de les dues novel·les que falten per poder acabar la saga que va començar fa 17 anys, i això és degut a que no para de col·laborar com a guionista en diferents projectes amb HBO i sembla que mai hi ha temps per continuar els llibres. I aquest és el motiu pel qual Martin és odiat per molts dels seguidors de les seves novel·les.

LA TERCERA TEMPORADA

Després de vàries batalles, la guerra dels 5 reis no sembla tenir fi i encara no s’aprecia un clar vencedor. Cap ciutat ni camí sembla segur, i partidaris d’un rei i partidaris d’un altre es maten sense miraments. Dins d’aquest ambient els protagonistes intenten sobreviure a uns temps veritablement hostils.

La diferència més notable de la primera a la tercera temporada és que les trames i els personatges es multipliquen de forma notable, i això fa que aquesta sèrie sigui difícil de seguir. No obstant, aquí recau l’encant de la història, una història que va enrevessant-se amb moltes trames, les quals es van creuant constantment amb protagonistes realment complexos, que donen lloc a girs argumentals del tot inesperats … I també surten dracs!

daenerys

No es pot deixar de dir que, tot i que les trames estan més simplificades que en els llibres, aquesta és una sèrie molt caòtica que no té un clar protagonista, ja que com ja s’ha demostrat amb anterioritat tots poden morir en qualsevol moment. En realitat, una de les coses que hem de tenir en compte abans de començar la sèrie és la de no agafar-li simpatia a cap personatge, ja que a la mínima poden perdre el cap (a Tyrion és impossible no agafar-li estima, però això no servirà de res si Martin decideix matar-lo).

A vegades dóna la sensació que les trames es van trencant, ja que els personatges cada cop estan més distanciats entre sí i cada cop tenen interessos més diferents, però això només és una sensació que té l’espectador. La meta de cada personatge sempre és la mateixa des del primer minut: sobreviure i guanyar la guerra.

En aquesta nova temporada ens trobem amb nous decorats i noves localitzacions que ens transporten a noves ciutats dins d’aquest genial univers que George R. R. Matin ha creat. Una de les noves ciutats és Astapor, una ciutat esclavista que es troba (com no) a la badia dels esclaus, en la qual totes les ciutats que s’hi troben són partidàries de la pràctica esclavista (pràctica que a Ponent està prohibida).

tyrion

La tercera temporada sembla força fluixa i lenta en el seu inici, però això només és al començament. El tercer llibre (en el qual està basat aquesta temporada) és el millor i més mogut de la saga, cosa que s’haurà de veure (i es veurà) reflectida en la temporada.

TRAMES DE LA TERCERA TEMPORADA

Robb Stark i Catelyn Tully

Juntament amb tot el Nord, estan en rebel·lió contra el rei, i batalla rere batalla Robb és un dels principals candidats a guanyar la guerra. Anteriorment Catelyn havia alliberat a Jaime Lannister (antic presoner de Robb) guanyant-se així el menyspreu de tot el seu territori.

robb

Tyrion Lannister, Cersei Lannister, Joffrey Baratheon i Sansa Stark

Es mantenen tots a Desembarco del Rey, la capital del regne. Tyrion ha sigut relegat del seu càrrec, i ara busca un nou lloc de confiança entre els consellers del rei. El cop que va rebre a l’última batalla li ha deixat la cara marcada de per vida (en el llibre arriben a amputar-li el nas, a la sèrie les ferides no són tan brutals…), no obstant això, no deixa de ser el personatge més carismàtic de la saga. D’altra banda, Cersei segueix dins el consell del rei mentre que Joffrey s’entreté fent de tot menys de rei. Ara que Joffrey s’ha promès amb Margaery Tyrell, Sansa queda lliure de casar-se amb ell, però si abans pocs la protegien, ara es trobarà més sola que mai.

Jaime Lannister i Brienne de Tarth

Després que Catelyn Tully alliberés a Jaime i encomanés a Brienne la missió de portar-lo cap a la capital per tal de recuperar les seves filles, aquesta estranya parella es troba vagant per Ponent intentant arribar a Desembarco del Rey. El més perillós de tot serà intentar que ningú reconegui a Jaime Lannister, famós a tot el regne.

jaime_brienne

Samwell Tarly

Segueix amb els seus germans de la Guardia de la Nit. No obstant, aquesta companyia ha tingut moltes baixes i es troba en moments molt difícils. Ara ja ha descobert el veritable terror que s’amaga darrera el mur, i és obligació de la Guardia de la Nit fer saber a tot el regne el perill que suposen els caminants blancs.

Jon Snow

Jon no va tenir una altra opció que abandonar als seus companys de la Guardia de la Nit i incorporar-se a la família dels salvatges. Dins els salvatges no cau en gràcia a tothom i els seus nous companys no li tenen gaire confiança degut al seu passat. Ara, el principal enemic de Jon són els seus anteriors companys.

jon

Daenerys Targaryen

Sense rumb fix, Daenerys acaba arribant a Astapor per poder aconseguir un exercit amb el que conquerir Ponent. Tot un dilema per la jove reina, ja que l’únic exercit que pot aconseguir en aquesta ciutat és un exercit d’esclaus, cosa que va en contra de tot el seu pensament. Els seus dracs segueixen creixent i cada cop falta menys per a que tinguin la mida suficient per a poder arrasar ciutats.

Bran Stark

L’invàlid de la sèrie també es troba sense rumb fixe. Un cop ha pogut escapar d’ una Invernalia destrossada, ara es troba amb el seu germà i companyia viatjant cap al Nord. La seva obsessió és el corb de 3 ulls que veu en els seus somnis, i ara de la mà de Meera Reed i de Jojen Reed ha de trobar el significat d’aquests estranys somnis.

Theon Greyjoy

Tothom el dóna per mort. Després d’acabar amb Invernalia va ser segrestat i es troba en un lloc desconegut torturat per un misteriós personatge. Les tortures a les quals sotmeten a Theon són desproporcionades i l’únic que pot fer Theon es demanar la seva mort, cosa que no li concediran.

arya

Arya Stark

Desapareguda, Arya i els seus companys vaguen pels boscos evitant els camins principals amb la finalitat de retrobar-se amb la seva família. Després d’haver escapat de Harrenhal s’haurà d’enfrontar amb la veritat: Invernalia ha estat destruïda i no sap on es troba la seva mare ni el seu germà, no té on anar.

Stannis Baratheon i Davos Seaworth

Stannis segueix creient-se el rei amb tot el dret d’ocupar el tron. L’última batalla va passar factura a Stannis i ara es troba reclòs a la seva fortalesa intentant recuperar forces. D’altra banda, Davos, que va sobreviure miraculosament a la batalla, té com a única obsessió matar a la sacerdotessa roja que sempre acompanya a Stannis, i a la que culpa de la mort del seu fill.

CRÍTICA

joffrey

Tot i que la sèrie és molt fidel als llibres de George R. R. Martin, les diferències respecte els llibres són notables. És normal que hi hagi diferències quan un llibre de mil pàgines es transforma en dues temporada de 10 capítols.

Pel que fa al inici d’aquesta tercera entrega, el començament és força lent i sembla que no hi passi absolutament res, però tot forma part d’una estratègia ben simple: preparar el terreny per a que després l’acció no deixi de brollar.

Aquesta sèrie ha causat furor arreu del món. No només per la apassionant història que viuen els seus protagonistes, sinó que les actuacions, els decorats, les localitzacions, la fotografia, i en general, tota la producció, és excel·lent. Aquesta temporada correspon a la primera part del tercer llibre de la saga “Cançó de Gel i Foc” (Tempesta d’Espases), i si fem cas als fans, aquest és el millor llibre dels que s’han publicat fins a la data, és a dir: aquesta temporada no ha de deixar a ningú indiferent.

QUAN I ON S’EMET?

Juego de Tronos s’emet a Canal plus en diversos passis al llarg de la setmana. També l’ha comprat Antena3 per emetre-la en un dels seus canals de TDT, Nitro o Neox, probablement a la tardor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies