La diversitat de gèneres, temàtiques i continguts i la intenció de seguir apropant el còmic a tot tipus de públic són els principals objectius d’aquesta nova edició (la número 31) del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. De l’11 al 14 d’abril al Palau 8 de la Fira de Barcelona, les principals editorials, autors, llibreries i professionals relacionats es reuneixen per parlar de l’actualitat del mitjà i per posar-se en contacte amb la massa d’aficionats, fidel i agraïda per poder xerrar una estona amb els seus autors favorits o comprar les darreres novetats.

Aquest any les exposicions s’aproparan a una gran diversitat de gèneres. En primer lloc “Per un grapat de còmics” dedicarà espai i diverses activitats sobre la presència del Western a la historieta, un dels gèneres més significatius de la cultura popular. Habitualment s’associa el gènere de l’Oest al cinema però el còmic gaudeix d’una infinitat de sèries d’aquest gènere, moltes d’elles autèntiques obres mestres, que s’han editat en diversos formats com quadernets, àlbums, tires de premsa o novel·les gràfiques. Blueberry, Lucky Luke, Tex, Sunday, Gringo o El Coyote són alguns dels títols de les obres que es podran veure en aquesta gran exposició que reivindica un gèneres que tantes grans obres ha donat.

blueberry

Els “75 anys de Superman” són l’excusa per dedicar una nova mostra a la història del superherois més conegut al món. En aquest cas l’exposició tindrà una primera part que mostrarà la història del personatge, els seus amics, familiars i enemics però també les aparicions en cinema, televisió i videojocs. En segon lloc dedicarà un espai als autors que han treballat a Superman, els principals noms que han definit la seva trajectòria. Per últim, una completa selecció de merchandising tancarà el recorregut per la vida d’aquest singular heroi.

“Junts però no barrejats: La Patrulla-X i Los Vengadores” és el títol d’una exposició dedicada als dos grans grups de superherois de la Marvel. Oferirà una àmplia revisió del passat, present i futur d’aquests grups i mostrarà una àmplia galeria dels principals membres de cada grup, explicant per separat la seva evolució i les principals fites de les seves respectives trajectòries. Per un altre, la mostra abordarà les seves aparicions més importants en tot tipus de pantalles (televisió, cinema i videojocs), i revisarà els còmics que han coprotagonizat. Una de les parts més importants d’aquesta exposició conjunta serà la selecció d’originals de diverses col•leccions d’ambdós supergrups, amb pàgines dels seus més destacats autors de diferents èpoques.

patrullaxvengadores

A banda d’aquestes tres grans exposicions tindrem mostres dedicades a José Ortiz, José Domingo, Lola Lorente, al fanzine “Usted”, al retrat que fa l’humor gràfic de la crisi, al centenari d’Ambrós o a tots aquells autors que han agafat paper i llapis per plasmar els seus viatges. Com podeu veure una gran varietat de temàtiques i gèneres que serveixen per atreure a tot tipus de públic i demostrar la varietat d’aquest art.

Però el Saló del Còmic no és només les exposicions. Al recinte de la Fira de Barcelona ens esperen una gran quantitat d’autors per signar-nos una de les seves obres o, si tenim sort, fer-nos un dibuix. Altres activitats com els videojocs, el taller de còmic o els debats i conferències serveixen per completar el gran menú d’un llarg cap de setmana dedicat a un mitjà ple d’idees i de potencial per explicar històries.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X