"El jardín de bronce" de Gustavo Malajovich
7Valoració

Neix RANDOM

Celebrem el llançament de RANDOM, un nou segell editorial que neix amb el propòsit de posar en mans del lector novetats de grans autors en un format d’alta qualitat i l’irresistible preu de 11,95 €.

En temps en què la demanda és cada vegada més exigent, RANDOM sorgeix com una innovadora proposta que pretén unir la cura de la millor tradició editorial i un preu sense precedents. El segell neix amb una clara vocació comercial, avalada per autors consagrats en diferents gèneres. Hi tindran cabuda les addictives aventures de Clive Cussler o els relats de suspens i amor de Nora Roberts, les històries romàntiques de Danielle Steel, el terror quotidià de Stephen King o el món paranormal i eròtic de Sherrilyn Kenyon.

A més d’autors ja àmpliament reconeguts i de noves apostes, el segell RANDOM acull també les tendències editorials que estan ara mateix triomfant entre els lectors, com la novel·la eròtica, les sagues familiars o el thriller psicològic, tendències representades per, entre d’altres, Charlotte Link i Victòria Hislop, dues autores que han entusiasmat milions de lectors a tot Europa.

I amb ells, nous noms a l’altura dels citats, com ara Gustavo Malajovich, autor de “El jardín de bronce”, una magnífica novel·la negra considerada com el seu buc insígnia i la millor presentació en societat d’aquest nou segell editorial.

El jardin de bronce

Un thriller negre, amb una ambientació crua i tensa, on els personatges ens mostraran una cara molt amarga de la vida. Una vida on el nostre protagonista principal, en Fabián ens mostrarà que quan tot sembla perdut i la gent et comença a abandonar, s’ha d’aixecar el cap, enfrontar-se a la vida i no perdre mai l’esperança.

En Fabián ens guiarà pel tortuós viatge que emprendrà per trobar a la seva petita Moira, una nena de quatre anys que va sortir de casa amb la cangur i mai van tornar cap de les dues.

L’autor intenta reflectir el modus operandi de la policia, de tots els fils que estudiaran per trobar a la nena i com aquests es senten impotents mentre el cas es refreda.  La Lila, la mare de la Moira, és una dona inestable que no suporta la desaparició de la seva filla. Ni ella ni el seu marit troben respostes a preguntes com: Perquè? Qui?, Amb quines intencions? Per què ella? Entre moltes d’altres. Allò era una maledicció que mai havien sospitat que podria passar a persones com ells, la creu d’imaginar-se sense descans, sense parar, fins i tot en somnis, quina podria ser la sort de la seva filla.

Cada un d’ells enfronta la situació com pot, no puc dir-vos molt més, sinó quan el llegiu la trama no tindrà cap al·licient, però el que us puc assegurar que l’autor us captivarà amb la seva prosa acurada i la riquesa de les seves descripcions. Anireu fent salts entre el thriller més negre al thriller més psicològic.

El fet és que la vida d’un home pot canviar en un segon, i el malson pot durar anys, el xoc inicial dóna lloc a l’esperança, i aquesta, al seu torn, és reemplaçada per un silenci que desemboca en impotència quan el temps passa i les pistes no apareixen. No obstant això, en un Buenos Aires ple de policies ineptes i corruptes, la desesperació es converteix en el motor que manté a Fabián viu. Amb l’ajuda d’un extravagant detectiu privat, furgarà allà on semblava no haver res fins trobar un prim fil per estirar, un fil que potser el condueixi al cor del misteri.

Una història que arriba a ser angoixant, trobarà a la seva filla o no la trobarà, si la troba com serà, el coneixerà, com haurà viscut, totes aquestes incògnites acompanyen al lector de la ma del protagonista i de tots aquells personatges que mica en mica l’aniran ajudant. Podreu palpar l’angoixa tant física com mental amb la que Gustavo Malajovich ha forjat la seva historia.

Comprenc perfectament com el nou segell RANDOM l’ha presentat com a buc insígnia, és una novel·la molt completa, ben escrita i ben construïda, i el millor de tot és el seu preu raonable. Sembla una conjura perfecte per encisar lectors de tots els generes i sobretot amb un format físic d’un llibre car. Realment podem afirmar que al pot petit hi ha la bona confitura.

Recordeu que si la novel·la negra de per si no és el vostre fort podreu trobar títols més del vostre gust, però aquesta novel·la és una aposta segura pels amants de la intriga i cer incansables de pistes.

Des d’aquí volem desitjar llarga vida al nou segell RANDOM i esperem molt bons títols per poder compartir amb vosaltres.


Editorial: RANDOM
ISBN: 9788415725022
Pàgines: 591
Preu: 11,95€

Gustavo Malajovich, argentí nascut el 1963, va començar estudiant arquitectura i exercint aquesta professió, però l'any 2002 la seva vida professional va donar un formidable gir en ser convocat per col·laborar en els guions de la sèrie “Los Simuladores”, fita absolut de la ficció televisiva argentina. Bolcat de ple en el seu treball com a guionista, actualment escriu per les televisions argentina i espanyola, tasca que combina amb la seva tasca docent al Centre Cultural Rojas, l'Escola ORT, El Laboratori de Guió, i en la carrera de guió i direcció de la escola de cinema CIEVYC. “El jardín de bronce” és la seva primera novel·la, l'inici d'una saga protagonitzada per Fabián Danubi.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies