Paraíso extraviado
6Valoració

Irònic i iconoclasta és el mínim que es pot dir sobre aquesta obra publicada per EDT . Un recull de les publicacions setmanals online en el bloc de l’autor en les que tota l’acció es desenvolupa al Jardí de l’Edèn bíblic, abans de l’expulsió d’ Adan i Eva. El punt fort són els personatges que són tractats amb un punt de vista peculiar i poc tradicional, que s’allunya dels típics i tòpics sense caure en cap moment en el mal gust, encara que alguns sectors més tradicionals catòlics el podrien considerar gairebé com una blasfèmia.

Personalment l’he gaudit com una història coneguda explicada des d’una perspectiva diferent, si digues que m’ha agradat al 100% mentiria, però reconec que es distret i amè. Els personatges es presenten amb una fisonomia reconeixible dins la imatgeria Bíblica però traspassats pel sedàs de la mà artista. El traç és senzill i a les escenes els personatges són petits, minúsculs i poc detallats. Tots ells s’envolcallen en un paisatge poc treballat. El dibuix en sí sembla d’un nen petit i s’oposa a la idea adulta dels textos irònics on es pressuposa que es coneix la història prèvia i original.

L’autor carrega gran part de la força de la seva obra en aquesta iconografia fent un ús parc de la paraula, és molt visual i evocatiu al record de la història que pot tenir el lector, sembla seguir la filosofia d’una imatge val més que mil paraules.

Com s’acostuma a dir per mostra un botó, crec que si us ofereixo cinc cèntims dels personatges la curiositat podrà amb vosaltres i aquest recull de vinyetes us vindrà força de gust.

Déu, estima els seus fills però s’enrabia quan no li fan cas, que els castiga fent-los fora i deixant-los en un món de patiment, a no ser que trobin un país on els retalls no hagin arribat i en lloc de parir amb dolor la seguretat social encara tingui per epidural.

Vinyetes de "Paraiso extraviado" de Izar Lunacek.

L’Esperit Sant no deixa de ser la mascota de Déu, molt llest i segons les teories de la conspiració és qui realment mana i l’Arcàngel és el poli en cap del Paradís, un pilota de Déu i probablement gai, hermafrodita o un robot.

Què us puc dir d’ Adan? Nudista, bona persona i amb cotxe propi. Fidel ja que no hi ha més dones i no surt de farra amb els amics ja que no hi ha més homes, encara que té bons amics animals.

Oh!!!!! La pecaminosa Eva, 90-58-84, model abans d’entrar al Gran Hermano de l’Edèn, siciliana i bona amiga dels animals, accepta tot el que li donen: pomes o qualsevol altre cosa. Els animals per la seva banda neguen formar part d’un pla maligne i diabòlic, encara que es dediquen a les temptacions.

J.C és el fill preferit de Déu, educat, diplomàtic. Solter, criat per la seva mare i el seu pare putatiu, va marxar per viure amb el seu pare biològic als 33 anys. Troba a faltar a la seva mare, però manté una relació platònica amb Eva.

No em direu que amb aquest repartiment de luxe, l’obra ja es presenta sota un títol de neó brillant “L’esbojarrada història mai explicada” o com mai s’havia explicat.


Editorial: EDT (Editores de Tebeos)
Pàgines: 104
Preu: 15 €
Guió: Izar Lunacek
Dibuix: Izar Lunacek

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies