1 de 2 a l'especial Sèries angleses

Entre sedes i una àmplia selecció de luxosos articles, una jove de poble tractarà de fer realitat els seus somnis en uns grans magatzems dirigits per un captivador empresari fet a si mateix. Empleada i propietari, així com la selecta clientela i la resta de personal de l’establiment són els protagonistes de “The Paradise” (“Galerias Paradise” segons Tele5), sèrie inspirada en la novel·la d’Émile Zola ‘El paradís de les dames’ .

Estem a finals del segle XIX. “The Paradise” obre les seves portes i suposta tota una revolució en el comerç, una manera diferent de comprar, un lloc on les dones poden comprar qualsevol cosa sense sortir del mateix edifici. Han nascut el concepte dels grans magatzems, les grans superfícies per horror del petit comerç i joia de les grans dames adinerades. “The paradise”, explica les interioritats d’uns grans magatzems que es troben al Londres del 1870. Basada en l’obra d’Emile Zola “El paradís de les dames”, una novel·la que parla dels canvis que van viure a París per la implantació d’uns grans magatzems. La sèrie de la BBC trasllada aquest trasbals consumista de París a Londres.

“The Paradise” comença amb l’arribada a la ciutat de Denise, una jove de la localitat de Peeble amb grans idees al cap i que vol triomfar en el món del comerç. Denise arriba amb la idea de treballar en la petita botiga del seu oncle, però quan arriba es troba en que l’aparició de “The Paradise”, uns grans magatzems, han posat al petit comerç als límits de la fallida econòmica i no li pot donar feina. Denise, que ha de guanyar la vida acaba treballant com dependenta precisament a la competència, a “The Paradise”, propietat del misteriós i captivador John Moray del que crida immediatament l’atenció.

Després de ser contractada com venedora del departament de dones, Moray descobreix que Denise és una entrada d’aire fresc per a la secció dirigida per Miss Audrey i en la qual també treballa Clara, una altra dependenta. Intrigues, amors i negocis se succeïxen en aquest entorn en el qual la decidida Denise Lovett tractarà de fer realitat els seus somnis, mentre Katherine, la capritxosa i calculadora filla de Lord Glendenning, de qui depèn financerament Moray, buscarà la manera de contreure matrimoni amb l’atractiu i emprenedor amo dels grans magatzems.

The Paradise BBC

Bill Gallagher (‘Lark Rise to Candleford’, ‘The Prisoner’) és el creador d’aquesta sèrie que va reunir al voltant de sis milions d’espectadors durant l’emissió de la primera temporada, de 8 capítols, per BBC One. Aara arriba a Tele5, que ha descobert que les sèries d’època tenen bona resposta de públic els diumenges de la tarda, com ja va comprovar amb “Call the midwife” (“Llama a la comadrona”).

Joanna Vanderham (‘Dancing on the Edge’, ‘The Runnaway’, ‘Young James Herriot’) i Emun Elliott (‘Laberint’, ‘Joc de trons’, ‘Prometheus’), en els papers de Denise Lovett i Moray, respectivament, encapçalen el repartiment d’aquesta adaptació televisiva de la novel·la de Zola -l’11e lliurament de la saga literària ‘Els Rougon-Macquart’.

The Paradise BBC

“The Paradise” és un drama d’època. Una sèrie que segueix l’estela de “Downton Abbey”, elegant, amb cura pels detalls, l’escenografia, el vestuari, la recreació dels elements propis de finals del XIX i l’espectacular Lambton Castle de Durham com principal escenari. No deixa de ser una història clàssica amb amors, passions, diferències de classes, un “a dalt i abaix” però en uns grans magatzems al que se li ha d’afegir aquesta lluita entre el petit comerç i aquest gegant comercial que acaba de néixer. Com la majoria d’aquestes sèries els personatges protagonistes més forts, més vitals són les dones. Per començar aquesta Denise, una dona que no té com a somni casar-se i tenir fills, sino que el seu cap està ple d’estratègies comercials. També hi ha Miss Audrey, una dona que ja va renunciar a l’amor per la seva feina o la implacable Katherine, que sap que vol a Morey i que no s’aturarà per aconseguir-lo. En canvi el protagonista masculí, Morey, aquest home de negocis fet a ell mateix des de que era un simple dependent, és en realitat un home marcat per la pèrdua de la seva dona, un seductor inconscient dels seus encants de vegades i que no sempre sap reaccionar conforme als seus desitjos i que s’acaba deixant portar per les dones.

No heu de dubtar ni un moment. Si us agraden les sèries d’època de la BBC, entreu de compres a “The Paradise” perquè és la vostra sèrie. Serà un tastet breu, 8 capítols, però heu de saber que la cadena britànica ja ha encarregat una segona temporada.

En aquest especialSegüent >>THE PARADISE

Creador: Bill Gallagher i Émile Zola (Novel·la original)
Direcció: David Drury, Marc Jobst i Susan Tully
Guió: Bill Gallagher
Fotografia: Alan Almond i Simon Richards
Intèrprets: Joanna Vanderham, Emun Elliott, Elaine Cassidy, Sarah Lancashire, Patrick Malahide, Peter Wight, Matthew McNulty, Ruby Bentall i Sonia Cassidy.
Capítols: 8 (de 60 minuts)
Data d'estrena:25 de setembre de 2013

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X