Un viatge en el temps per entendre què hi ha a la caixa de Pandora. Un repàs als moments històrics més destacats des de a la ironia i l’humor. Un científic mortificat per la dona, la sogra i la realitat. L’actor Manu Badenes presenta la histèria col·lectiva en format monòleg. I funciona.

Busquen un minut per a la rialla. I dos, i tres. I si els troben, facin el favor de gaudir d’ells. I, des d’aquest esperit –el de descansar la ment de tants i tants maldecaps col·lectius i individuals- podran endinsar-se en la proposta teatral del monologuista Manu Badenes. L’actor presenta a La Villarroel l’espectacle “Histeria de lo nuestro”, amb el segell de Produccions Comedy Deluxe, estrenada el passat diumenge 24 de març amb bona resposta de públic. Un muntatge treballat on l’actor desenvolupa una conversa amb el públic sobre les contínues errades que l’ésser humà ha anat fent al llarg de la Història.

Amb el suport d’una nevera que funciona com a imaginària màquina del temps com únic element escenogràfic (junt a la caixa de Pandora que desvetlla al final del text), Badenes es presenta com una mena de professor “chiflado” capaç de viatjar en el temps per descobrir, una per una, les raons que fan que els humans es facin, constantment, “la punyeta”. Des dels primers homínids, passant per egipcis i romans però també pels polítics del segle XX (com Churchill o Hitler), tots formen part del discurs, desenfadat i sarcàstic, del seu monòleg. Referències contemporànies (“Esto es como si os dijera que acaban de subir las acciones de Bankia, que no os lo creeríais”) i també d’ altres històriques li permeten repassar l’actualitat política, econòmica i cultural de la nostra societat.

Histeria de lo nuestro Manu Badenes

L’espectacle compta amb l’emissió de diferents vídeos en pantalla gegant que simulen alguns dels viatges en el temps, on l’actor s’acompanya d’altres intèrprets. És així com dramatitza com seria un programa televisiu de crònica rosa a l’Imperi Romà, posa veu a retrats pictòrics i es cola enmig dels grans pronunciaments de líders com Stalin. Un efecte que dota de més dimensió a l’espectacle però que talla el discurs i refreda la relació amb el públic per la seva excessiva durada. Amb tot, la histèria de Manu Badenes dona més d’un minut de rialla –i de dos i de tres- als que busquen passar una bona tarda de diumenge.


Es pot veure a: La Villarroel
Intèrprets: Manu Badenes

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X