"The golden age" - Woodkid
8Valoració

Pompós. Òrgans eclesiàstic, cors, timbals, tambors en plena marxa marcial, fanfàrries, violins galopants, campanes,… Formen l’artilleria pesada de les composicions de Woodkid. Autentiques bandes sonores d’una guerra sentimental magnànima.

The Golden Age” suposa el debut d’aquest projecte que va més enllà de l’espectre musical i en el que s’escuda el francès Yoann Lemoine, un fotògraf i director de vídeos comercials i musicals que amplia així els seus horitzons artístics cap universos sonors d’allò més cinematogràfics. Abans de Woodkid, havia realitzat vídeos per Lana del Rei (“Blue Jeans“, “Born to Die“), Drake (“Take Care“), Yelle (“Ce Jeu“), Mistery Jets (“Dreaming Of Another World“) , Moby (“Mistake“) o Katy Perry (“Teenage Dream“), però sembla que la seva obra visual necessitava de la força de les seves pròpies creacions musicals per crear autèntiques obres de video-art. De moment, els tres senzills d’avançament i els seus corresponents videoclips comparteixen el gust pel blanc i negre, l’heroisme, la força, la mitologia i la simbologia. De fet “Iron”, “Run Boy Run” i “I Love You” són dels millors temes del disc. Creacions musicals que expandeixen l’imaginari de Lemoine amb superproduccions protagonitzades per cavalleries, nens aventurers o homes que s’ofeguen en l’oceà i moren dues vegades.

"The golden age", Woodkid

A “The Great Escape”, “Ghost Lights” o “The Conquest Of Spaces” repeteix amb èxit aquest patró de grandiloqüència orquestral, confirmant-lo com a tota una nova referència en el panorama del pop actual. La seva veu – una versió menys florida, per a bé, de la d’Anthony Hegarty (el d’Antony and the Johnsons) – i el seu estil proper a Frank Sinatra, complementen i reforcen l’emoció i sentit de “The Golden Age”. Veu i estil que fins i tot li basten en composicions més intimistes i menys carregades com “Stabat Mater” o “Where I Live”. Una fórmula que funciona, i que esperem que sàpiga fer evolucionar sense empatxar-nos.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies