Los Croods
6Valoració

Amb “Los Croods” tornem a la pre-història, un temps recorrent en el món de l’animació des de fa dècades. Qui no recorda a “The Flintstones”? I no cal anar tan lluny. Recentment ha estat la franquícia de “Ice Age” la que més ens ha fet viatjar a aquells temps remots, tot un èxit de la Blue Sky Studios, que ara DreamWorks vol emular canviant mamuts per cavernícoles.

I és que sembla que, per molt que sembli contradictori, en aquell estat primitiu és molt més fàcil trobar l’essència humana i despullar-la per trobar els esquelets sentimentals i relacionals que la conformen. Tan se val si parlem de mamuts, dinosaures o cavernícoles,  si en el fons parlem de la família, dels valors i de l’amor.

La història és senzilla. Un aventura que segueix els passos dels Croods, la “primera família moderna”, en el viatge de la seva vida. Quan la caverna que sempre ha estat la seva llar és destruïda els Croods es veuen obligat a iniciar el seu primer viatge familiar. Sacsejats per xocs generacionals i per moviments sísmics, els Croods descobreixen un nou món, ple de fantàstiques criatures i un futur molt diferent al que esperaven que canvia la seva forma d’entendre la vida.

Un guió previsible de Kirk DeMicco i Chris Sanders que arrenca de manera lenta, maldestre fins i tot en la presentació forçada dels personatges, i certa insipidesa motivada potser per la falta d’un conflicte inicial o amenaça més enllà de les advertències protectores del pare de família (“la por és bona, el canvi és dolent”). Per sort, aquesta comèdia en clau de road movie creix a mesura que avança el seu metratge. Un llarg camí que té el millor recorregut en el final del trajecte, una vegada s’han fiançat els personatges i els perills són més latents.

Los Croods

Resulta curiós com de manera semblant al guió, el desplegament tècnic avança paral·lel a l’acció, aconseguint que el grau de sorpresa i admiració augmenti minut a minut. Més enllà de la construcció dels personatges protagonistes, la llibertat creativa de l’equip d’animadors es veu recompensada en la creació de la fauna que els acompanya. L’ós mussol, el guacanívor, el micopunys, el crococan, els piranyalloros i el llangaiot (meitat coiot meitat  llangardaix), són alguns dels personatges que habiten les exòtiques selves i boscos inspirats en el Parc Nacional de Zion, Utah.

Los Croods

Amb tot, resulta fàcil identificar-se amb algun dels personatges de la pel·lícula, així com reconèixer la dinàmica familiar representada, amb l’esperit protector i conservador del pare contraposat amb la rebel·lia, curiositat i ganes de viure noves aventures de la filla. Un punt de connexió i familiaritat que fa més amena i divertida  una aventura que sobretot gaudiran els més petits.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies