Impropelis
5Valoració

Divendres nit. Nit de cinema improvisada. Ens apropem al centre comercial Gran Via 2, als cinemes Filmax. Un drama? Un musical? Una comèdia? Que tal si deixem que ens sorprenguin?

A partir d’ara tenim una alternativa diferent al preu d’una entrada de cinema i sense sortir del cinema. I és que una de les sales dels Cinemes Filmax Granvia es transforma en una sala de teatre improvisada per acollir “Impropelis”, un divertiment teatro-cinematogràfic canviant. Un  espectacle dissenyat per la companyia teatral “IMPROSCRITOS”, formada por Emilio Bujedo, David Garcia, Toni Medina, Azahara Murillo, Sandreta Roles i Manu Pradas, el líder del grup, guionista i actor. Manu va ser finalista d’un concurso de creatius a nivell nacional organitzat per la productora Gestmusic, escollit d’entre 18.000 persones per un jurat format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Xavier Sardà, i recentment ha treballat a “El programa de Berto” i  “Buenafuente”. Una bona carta de presentació.

La mecànica del Show és senzilla (potser massa?). El públic s’inventa un títol, escull a l’atzar una temàtica, un dau selecciona una sub-temàtica, i se li afegeix una dificultat. I a partir d’aquí toca actuar. Un exemple: “El meu gosset no menja carn” serà el títol d’una pel·lícula de ciència-ficció, sobre robots, amb la dificultat de que ha de ser un culebrot sud-americà. Les combinacions poden ser moltes, però el resultat sempre és una pel·lícula. Més o menys bona segons la inspiració aquella nit d’aquells Improscritos a qui els hi toca actuar, però sempre amb la garantia de que qualsevol d’ells està ben preparat per afrontar el repte. Un repte que es repeteix quatre vegades durant el 75 minuts que dura la funció. Una espècie de joc teatral al que es deixa de jugar perquè s’ha acabat el temps. I vet aquí on es troba a faltar en la mecànica un ingredient aglutinador, acumulatiu i argumental, que ens faci arribar a algun clímax. Ingredients com la competició, els increments de dificultat, la integració de nous elements a mesura que avança el show, ingredients que la història de la interpretació improvisada ha vist ben cuinats en espectacles com “Impro-Figthers”, que sempre ha comptat amb un ritme envejable.

Impropelis

S’ha de dir que no ajuda gaire l’emplaçament, una trista sala de cinema, poc il·luminada i poc aprofitada. Però de fet, l’emplaçament acaba important poc si t’ho passes bé, i això passa sobretot quan el repte és gran i aflora la part més salvatgement improvisadora que els Improscritos porten dins, i aquí és quan la dificultat afegida d’un Special Guest els hi treu tot el suc.

Una alternativa diferent a 9 euros, que com a mínim t’assegura alguns riures i la sensació d’haver viscut un moment únic que no te la traurà ningú, sobretot si et toca a tu ser “l’afortunat” Special Guest que ha de sortir a l’escenari.


Es pot veure a: Cinemes Filmax Gran Via 2
Intèrprets: Emilio Bujedo, David Garcia, Toni Medina, Azahara Murillo, Manu Pradas, Sandreta Roles

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies