Bruíxoles que busquen somriures perduts
9Valoració

Fa dos dies que tinc el llibre “Brúixoles que busquen somriures perduts” de l’Albert Espinosa. Es troba damunt la taula, ben visible, però m’hi resisteixo. És una lluita titànica de voluntats, vull llegir-lo, devorar-lo, però alhora se que em canviarà, que em parlarà, que m’acariciarà l’ànima i per fi estic preparada.

Sense paraules, seria la sensació que m’ha deixat aquesta novel·la, m’ha agafat el cor en un puny i l’ha anat esclafant de mica en mica. És molt fàcil sentir empatia pels personatges, uns personatges que estan marcats tots ells per la seva infància i pel seu present, uns personatges que s’hauran d’enfrontar a allò que en el fons ens fa por a tots, viure la vida. No es tracta de sobreviure, ni tan sols d’amagar-nos rere una imatge o un record, es tracta d’aprofitar cada dia, cada instant, de deixar una empremta en aquest món.

Tots els llibres de l’Albert Espinosa pugnen per la vida amb l’acceptació de la seva limitació, una vida formada per dies comptats i que no tots seran bons, aquest reflex realista, empàtic, eufòric i amb moments dolorosos es copsen plana a plana. No hi ha una sola plana on no pugueu extreure una cita o una frase per poder reflexionar.

El protagonista ens fa reflexionar, no us donaré noms, no us donaré descripcions, no us donaré ni el més petit spoiler, ja que aquesta novel·la no ho permet. Heu de deixar que siguin les seves paraules les que us colpegin i us commoguin. L’amor vertader, la família, la venjança, les segones oportunitats, la sinceritat són alguns dels temes presents en una novel·la que ens submergeix en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment és important a la vida.

A la novel·la es diu que “si tanques els ulls del tot, només pot significar que estàs al teu propi món… I els mons propis solen ser tan personals que necessites que l’exterior no els esquitxi…” Doncs bé, aquesta novel·la és tan intimista i profunda que per poder-la gaudir, jo us recomano silenci, tranquil·litat, un sofà ben còmode i cap presa.

És una historia addictiva, dinàmica que enganxa al lector i no us deixarà gens indiferent. Els títols dels capítol són molt suggerents, uns capítols curts i et deixen amb ganes de més.

Plana a plana, m’ha atrapat, les hores m’han volat i reconec que quan l’he acabat tenia una llàgrima regalimant per la meva galta. M’agradaria acabar aquesta ressenya amb una frase encara que no sigui de diumenge: “Quan la vida et presenti raons per plorar, demostra-li que tens mil i una raó per riure” Anònim.


Pàgines: 236 pàgines
Preu: 16,90 € / 9,99 € (ebook)

Albert Espinosa és escriptor, director, actor i guionista de cinema, teatre i televisió. Entre la seva producció destaquen pel·lícules com “Planta 4 ª, “Tu vida en 65'”, “Serà que ningú és perfecte”, “No em demanis que et besi perquè et besaré” o “Herois”, i obres de teatre com “El fascinant noi que treia la llengua quan feia treballs manuals” o “Los pelones”. Per televisió ha escrit més de vint produccions en diferents àmbits, entre les quals destaca la creació de la sèrie “Polseres vermelles” basada en el seu llibre “El món groc” i en la seva pròpia vida i lluita contra el càncer. Tots els seus llibres han tingut un rotund èxit de crítica i públic i s'han convertit en un fenomen editorial.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies