En roda de premsa celebrada el 19 de març el festival de cinema online Atlantida Film Fest que es pot veure sobre la plataforma Filmin ha revelat la resta de la seva programació, on destaquen 2 estrenes mundials i 8 estrenes nacionals entre les 37 pel·lícules que composen les dues seccions del Festival: Secció Oficial (films rodats a Espanya o Amèrica Llatina) i Secció Atles (joies destacades d’altres festivals).

La tercera edició de l’Atlantida Film Fest ve a confirmar l’èxit d’aquesta proposta amb un increment substancial del número de produccions programades. El festival comptarà amb tres premis. Les pel·lícules de la Secció Oficial competiran pel Premi SGAE Talent a la Millor Pel·lícula, dotat amb 5.000€, que decidirà un jurat compost per Kike Maíllo (guanyador del Goya al Millor Director Revelació per Eva), Ángel Sala (director del Festival de Sitges), Mónica Carmona (Directora Literària de Mondadori), Toni Ulled (director de Fotogrames) i Fernando Bernal (crític de Vice). A més podran optar al Premi del Públic Secció Oficial guardonat amb el llançament de la pel·lícula en DVD/Blu-Ray per part de Cameo. Les pel·lícules de la secció Atlas opten a la Menció Especial Secció Atlas, premiada amb el llançament de la pel·lícula per part d’Avalon.

Post Tenebras Lux

De la Secció Oficial destaquen “Post Tenebras Lux”, pel·lícula inaugural a càrrec de Carlos Reygadas, un drama complex i fosc de gran capacitat hipnòtica, i la segona pel·lícula de Jonás Trueba, “Los ilusos”, una extraordinària obra sobre el desig de fer cinema que es podrà veure a Filmin a partir del 19 d’abril servint de clausura pel Festival. Entre les 17 pel·lícules d’aquesta secció tindrem bàsicament el treball de directors debutants d’Espanya o Amèrica Llatina. Entre els debutants es troben el premiat Alejandro Marzoa i el cantant de Manos de Topo, Miguel Ángel Blanca, que debuten amb l’ambiciós projecte que fusiona found footage i documental,”Your Lost Memories”. Una combinació similar impulsa l’òpera primera d’un dels Pioners del S.XXI i mestre del post-humor, Carlo Padial, “Mi loco Erasmus” que es va poder veure al Festival de Sitges. Hammudi Al-Rahmoun és un altre dels joves creadors espanyols que busca redefinir la frontera entre realitat i ficció a “Otel·lo”, una particular aproximació al procés de direcció d’actors a través del text de William Shakespeare. La representació espanyola es completa amb l’estrena mundial del film de reflexió sobre el 15-M “Falsos Horitzontes” de Carlos Serrano Azcona i els debuts de David Valero, un retrat optimista d’un temps que no convida a ser-ho, “Los increíbles”, i Paco R. Baños amb la multipremiada “Ali”.

Sonidos del Barrio

D’Amèrica Llatina arriben algunes joies premiades en els festivals de Cannes (“Después de Lucía”, “La Playa DC”), Venècia (“Leones”), Berlín (“Ausente”), Sant Sebastià (“Carne de Perro”) i Rotterdam (“Sonidos del Barrio”). Completen la programació “Dos”, una comèdia romàntica rodada a Barcelona, òpera primera del grec Stathis Athanasiou i el thriller “Stealing Summers”, debut del director de Salamanca David Martín Porras, rodada entre Los Angeles i Buenos Aires.

The We and The I

La Secció Atlas compta amb pel·lícules ja vistes a altres festivals i que no han estat distribuïdes al nostre país de forma comercial. Inaugura el festival el darrer film de Michel Gondry, “The We and the I” i s’uneix a noms com Sarah Polley (“Stories we tell”), Kirsten Sheridan (“Dollhouse”), David MacKenzie (“Perfect sense”), Abbas Kiarostami (“Like someone in love”), Andrew Jarecki (“All good things”) o Mikail Marcimain (“Call girl”). També destaquen en aquesta secció altres pel·lícules vistes a Sitges com “Wrong” de Quentin Dupieiux, “Compliance” de Craig Zobel o “Berberian Sound Studio” de Peter Strickland.

El festival se celebra del 22 de març al 22 d’abril, tot un mes per veure una gran programació a un preu de 20 euros per als usuaris generals i 10 euros per als subscriptors de Filmin. Aquest abonament no inclou les pel·lícules d’inauguració i clausura (“Post Tenebras Lux”, “The We and the I”, “Los Ilusos”), que podran ser adquirides a 2,95 (una opció que s’estén a tot el festival si no es desitja adquirir abonament). En definitiva, un preu imbatible per un festival, encara jove, però amb gran empenta i gran capacitat per unir títols de gran qualitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies