La rueda del tiempo
8Valoració

El món de “La rueda del tiempo” es situa de manera simultània en el nostre futur i en el nostre passat. És un món de Reis, reines i Aes Sedai, les dones amb la capacitat de dirigir el Saidar, la meitat femenina del Poder Únic. Aquest últim fa girar la Roda i regeix l’univers. És un món en el qual la guerra entre la Llum i l’Ombra te lloc cada dia. En el moment de la creació, el Creador va desterrar al Fosc fora del món, però fa més de tres mil anys els Aes Sedai, llavors homes i dones, van entrar en aquella presó fora del temps sense saber-ho.

El Fosc només va poder tocar el món lleugerament i finalment el forat es va tornar a segellar, però el Fosc va contaminar als Saidin, la meitat masculina del Poder. Tots els homes Aes Sedai van embogir, i en el desmembrament del món van destruir la civilització i van canviar la Terra, enfonsant muntanyes sota el mar i creant nous mars allà on abans hi havia terra. Ara les dones posseeixen el títol  de Aes Sedai. Liderades per la Sede Amylin i dividides en set Ajahs, dividits per colors, governen la gran ciutat de Tar Valon, on es troba la seva Torre Blanca.

Aquestes dones aniran acabant amb els homes que aniran naixent amb la capacitat de canalitzar, però durant tots aquells anys han existit les profecies del Drac, en les que les lligadures del Fosc es trencaran i tornarà a tocar el món i que el Drac, que el va tancar renaixerà. Aquest serà la única esperança de la humanitat a la última batalla.

Amb aquesta breu introducció de la ma de l’autor, el lector s’introdueix en un món de conflictes i de constant canvi, un món caòtic on el final d’una guerra és el prefaci de la següent i on els homes i les dones han de mostrar la seva vàlua personal, el seu esperit i la seva força de caràcter.

Aquesta adaptació que ens presenta PanetaDeAgostini, recull en un únic volum l’adaptació  del supervendes del New York Times i l’USA Today. En aquest volum també podreu trobar molt material addicional com les notes de Robert Jordan sobre l’adaptació gràfica de la seva obra, una guia il·lustrada de personatges, escenaris i terminologia i les biografies tan de l’autor com dels seus col·laboradors.

Vinyeta de "La rueda del tiempo".

A part d’una història d’aventures, de lluita, de traïció i amb una tènue llum d’esperança, podem gaudir d’un dinamisme i una estètica molt neta en el seu grafisme, tota la història emmarcada en un fons negre llueix i ressalta els colors vius i remarca la força del traç sobretot en la fisonomia dels personatges mostrant part de la seva ànima en els seus ulls. On hi predominen els tons freds mostrant la duresa de la guerra, la pobresa i la misèria del poble.

Les escenes narrades és caracteritzen per una lletra clàssica i emmarcades sobre un fons de color crema, mentre que les paraules en boca dels personatges s’incrusten a les vinyetes de la manera més clàssica, amb forma de globus cosa que desmereix una mica l’estètica global.

Vinyeta de "La rueda del tiempo".

Moltes mans han contribuït a dur a terme aquesta obra al món il·lustrat, unes mans fermes, de pols regular i molt atentes al detall. On s’aporten molts simbolismes com el foc de renovació, els color blanc de la puresa i la foscor de la tenebra com a protectora dels secrets més profunds de l’ànima marcada.

La roba o la caracterització d’alguns personatges i l’estil de construcció de les fortificacions m’han recordat la visió de Peter Jackson a “El Senyor dels anells”, segurament al fet de no poder situar físicament ni l’espai ni el temps de l’aventura i l’arrel profunda del conflicte del bé i del mal basat en la contraposició de la llum i la foscor.

No el deixeu escapar.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
ISBN: 9788415480716
Pàgines: 264
Preu: 24 €
Guió: Robert Jordan adaptat per Chuck Dixon
Dibuix: Mike Miller, Harvey Tolibao i Joseph Cooper.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X