Amor y Letras
6Valoració

Arriba una nova comèdia romàntica que no ve a revolucionar el gènere ni a canviar els esquemes d’aquest tipus de produccions però que com a mínim està decentment construïda i interpretada. Josh Radnor (Ted a “How I met your mother”) dirigeix, escriu i protagonitza aquesta pel·lícula sobre un home que ha passat la barrera dels trenta anys i que busca posar en ordre la seva existència.

Jesse retorna a la universitat per a participar en la festa de jubilació en honor del seu professor favorit, Peter Hoberg. Allà es trobarà amb una noia, Zibby, molt més jove que ell però amb la que comparteix moltes coses. Iniciaran una mena de relació que despertarà moltíssims dubtes en Jesse, que veu com un problema la gran diferència d’anys.

Radnor escriu una comèdia romàntica que a banda d’explorar una relació amb més o menys futur parla de l’edat i dels convencionalismes propis que s’esperen de cada etapa de la nostra vida. Jesse està obsessionat per trobar estabilitat però a la vegada espera poder reviure part de la màgia dels anys de joventut. Zibby és l’oportunitat per sentir-se jove de nou, per sentir l’emoció que dona la despreocupació però a la vegada desperta les alarmes al cap del noi. Perquè en el fons, encara que el seu discurs intenta defugir els convencionalismes, creu profundament en ells i acaben afectant el seu present amb la noia.

El tema de l’edat i de les expectatives pròpies de cada etapa de la vida també s’explora a partir de la jubilació del Professor Hoberg. L’home veurà la seva vida totalment transformada i no en un sentit positiu: la falta d’una feina, d’un objectiu per a seguir aixecant-se cada dia el fa entrar en un estat depressiu, resultant tot encara més greu quan pensem que al principi estava totalment feliç d’abandonar la seva carrera docent.

Amor y Letras

Per tant, Radnor parla de la necessitat d’assumir cada etapa de la vida de la manera més elegant i coherent possible. Aquest discurs es podria llegir de manera còmoda si a la vegada deixés oberta la porta a altres possibilitats vitals, a ser una mica més inconformista davant els més típics convencionalismes socials. El missatge, bonic en part, resulta massa estereotipat i fins i tot una mica antic.

Missatges a banda, la pel·lícula vista com un entreteniment funciona bastant bé. Els diàlegs són decents, està ben dirigida, és intel·ligent i acaba resultant bonica i amable. El repartiment dona vida de manera encertada als personatges, començant per Radnor, encara que el seu personatge s’assembla massa al Ted de “How I met your mother”. L’acompanyen Elizabeth Olsen, que és una actriu estupenda amb una cara molt transparent i un carisma que traspassa la pantalla, i els sempre genials Richard Jenkins i Allison Janney.

“Amor y Letras” no sorprèn massa perquè respon a l’estructura típica de la comèdia romàntica. El seu missatge una mica antic no evita que el conjunt acabi sent divertit. Recomanable per fans del gènere i per passar una estoneta entretinguda al cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X