Días de pesca en Patagonia
7Valoració

Carlos Sorin és un home d’històries mínimes i de grans territoris com la seva Patagònia. Un home d’històries quotidianes i de personatges propers i entendridors. Amb aquests “Dias de pesca en Patagonia” segueix el seu estil mínim, però suficient.

Marco (Alejandro Awada), un ex-alcohòlic que emprèn un viatge per intentar reprendre la relació amb la seva filla Ana (Victoria Almeida) amb la que ha perdut el contacte, i de pas practicar pescar taurons, un desig que sempre ha volgut complir. Al retrobar Ana, Marco coneixerà també al seu gendre i a un nét (nét en la vida real de Sorin) que no sabia que tenia. Però entre pare i filla encara hi ha rancors i retrets pendents que no faran fàcil la reconciliació entre els dos, com tampoc ho serà això de pescar taurons.

L’home de “Historias mínimas“, “Bombón, el perro” o “El camino de San Diego”, Carlos Sorin ens porta “Días de pesca en Patagonia”, una nova història ambientada a la seva Patagònia, on aquest ens farà arribar fins el mar. Ens porta la història de Marco, un home de rostre agradable i afable que viatja cap a la costa mirant de recuperar la relació amb la seva filla i per complir un somni, pescar taurons. Com és habitual en Sorin, la seva és una història emotiva i senzilla, de silencis més importants que totes les paraules existents i on deixa que el públic intueixi la història més que explicar-la. Per això s’intueix que en el viatge de Marco hi ha alguna cosa de retrobament, hi ha la recerca del perdó que no sap demanar, un pèl de redempció i que el seu rostre amable amaga el rostre d’algú que potser no sempre va ser-ho tant.

Dias de pesca en Patagonia Carlos Sorin

Un dels trets característics de Sorin és l’encert dels seus càstings. Trobar aquests actors com Alejandro Awada o Victoria Almeida que atrapen per la seva bondat i senzillesa, que expressen moltes coses amb un somriure o una mirada, que saben arribar al cor de manera senzilla i sense escarafalls. La millor escena entre tots dos és aquest sopar de retrobament, tens però esperançador a la vegada i que amaga un passat amb banda sonora cantada per Marco. També és característic l’encert de saber envoltar-se d’aquests no professionals que sempre aporten un toc surrealista, més amè però magnètic a la vegada com és el cas de l’entrenador de boxa.

Dias de pesca en Patagonia Carlos Sorin

Amb un guió escrit en tres setmanes, Sorin embasta el que vol dir. Ens deixa perfilades les puntades perquè seguim el camí i quan algú altre ens donaria un final mastegadet, ell ens deixa que donem la puntada final. Hi haurà pesca o no?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X