"Holy Fire" - Foals
7Valoració

Apropar-se al nou disc dels Foals és com fer-ho a una caixa de sorpreses. La primera escolta de “Holy Fire” fa pensar que a aquests me’ls han canviat, sobretot quan encara em costa resistir-me als ritmes enèrgics i saltimbanquis del seu debut “Antidotes” (2008). Si bé és cert que en el seu segon disc ja van mostrar un punt i a part amb un “Total Life Forever” (2010) submergit en un marea d’atmosferes molt més tranquil·les, encara esperava que el seu retorn fos punxant. Decepció? Doncs no.

Holy Fire” resulta una grata sorpresa. Els Foals han canalitzat les seves energies en una nova col·lecció de sons més propers al hard rock del que ens podíem imaginar. Guitarres incendiàries i esclats propis del metal que combinen amb reminiscències al ska-pop i l’afro-indie dels seus inicis.

"Holy Fire" de Foals

El seu “Prelude” ja ho deixa clar, una intro on de mica en mica el guitarreix van prenent forma i força en un “subidón” – d’això en saben molt- que ens catapulta amb força però amb seguretat cap a una experiència salvatge i orgànica. “Inhaler”, el seu primer senzill, n’és l’exemple clar d’aquest seu nou so, amb aquests ziga-zaga entre l’afro-indie i el full metal que funciona de meravella. Fórmula que els funciona molt bé en temes com “Providence”, en el que de forma descarada s’ensuma les seves ganes de directe (o el que ensumo són les meves ganes de veure’ls jo en directe?). “My Number”, segon senzill i un dels millors temes del disc, és potser el que més s’apropa al seu estil originari. “Everytime” i “Milk & Black Spiders”, no són tan potents però no els hi falta aquest grau d’adrenalina d’aquesta que puja de mica en mica i acaba fent-te mal, d’aquell que agrada.

Però entre tant de ritme, de sobte alguns temes es queden a mig gas i és aquí on més es troba a faltar l’esperit fantasma del grup. “Holy Fire” es tanca amb un parell de temes en penombra, “Stepson” i “Moon”, que connecten directament amb els somnis més ofuscats de Radiohead. No sé si una festa com la de “Holy Fire” mereixia un final tan de ressaca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X