El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona presenta una nova edició de Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada, un esdeveniment que omplirà Barcelona de cultura entre el 14 i el 16 de març. Les particularitats de Kosmopolis són una especial atenció a la literatura i altres arts i l’exploració de les seves connexions amb la ciència i la tecnologia.

Aquesta edició de Kosmopolis s’inaugurarà amb Jaume Cabré que parlarà de la seva obra amb Xavier Pla i es clausurarà amb David Carabén de Mishima, que oferirà un concert exclusiu. Al mig moltes propostes diferents que des del Festival han volgut agrupar en cinc itineraris, per captar l’atenció de tot tipus de públic.

Itinerari 1: l’itinerari anomenat Tercera Cultura ens parla de la interacció entre les ciència i la literatura. Així s’hi oferiran xerrades o documentals sobre el genoma humà, el bosó de Higgs o el viatge a Mart. Dintre d’aquesta categoria s’ha inclòs una curiosa batalla de sèries de ciència-ficció entre Jorge Carrión i Nacho Vigalondo.

Itinerari 2: un segon itinerari dedicat a la novel·la gràfica al Regne Unit on destaquen dues conferències, una impartida per Dave McKean i l’altra per Paul Gravett.

Itinerari 3: Roberto Bolaño és una de les estrelles del Festival. Començant per l’exposició Arxiu Bolaño 1977-2003, es multiplicaran les activitats dedicades a celebrar aquest autor: un debat amb escriptors, amics i editors, una performance poètica a càrrec d’Olvido García Valdés o una xerrada al voltant de l’adaptació teatral de “2666”, entre altres.

Itinerari 4: dedicat a l’humor, aquest itinerari reuneix dues activitats, d’una banda el Cafè Europa i de l’altra una xerrada entre Juan José Millás i Andreu Buenafuente, anomenada “Humor sostenible”. El Canal Alfa també inclou un seguit de pel·lícules de diferents temàtiques, entre elles l’humorística.

Itinerari 5: un de més especialitzat i dedicat als professionals del món de les biblioteques: lectures amb escriptors, clubs de lectura i xerrades al voltant del món de la literatura. Hi haurà dues activitats paral·leles obertes a públic: el BookCamp (tallers i sessions informatives sobre l’edició i la lectura) i Barcelona lectora, que tindrà lloc  en diversos espais fora del CCCB.

El programa que ofereix Kosmopolis és un luxe que inclou un llarg llistat de noms per fer-nos passar un gran cap de setmana de cultura a Barcelona. El programa dia a dia del Festival us permetrà organitzar-vos les vostres visites i si no us podeu apropar al CCCB, Kosmopolis us ofereix un seguiment de moltes de les activitats per videostreaming o twitter. Per suposat, des de La Finestra Digital intentarem cobrir una bona part dels actes del Festival i oferir-vos una informació detallada.Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies