"La figura del buit" - El petit de cal Eril
6Valoració

El “petit” Joan Pons torna amb energies i banda renovada. “La figura del buit” és el tercer disc d’El Petit De Cal Eril (quart si tenim en compte la seva maqueta “Per què es grillen les patates?” (2007), reeditada fa poc en vinil). I per enregistrar-lo se n’ha anat al teatre de Guissona amb Mau Boadas (Les Aus, Esperit!) i tots els nous fitxatges: Artur Tort (hammond i rhodes), Ildefons Alonso (bateria) i Dani Comas (baix i guitarra tenor). El resultat és un doble vinil amb 17 cançons plenes d’històries i personatges que habiten un món entre el folk, la psicodèlia i fins i tot el jazz.

Conèixer-vos a tots és tan bonic que em fa viure, que em fa créixer i ser petit alhora…”. Això és el que ens explica aAmb totun dels millor temes del disc i en que intuïm que El Petit De Cal Eril ha deixat una mica de costat les seves angoixes i nostàlgia del seu anterior treball “Vol i dol” (2010). Una metamorfosi que l’ha portat del plom al plàcton i així ens ho explica a Com un plom, amb una de les lletres més inspirades: “Com un plom m’endinso dins del mar capficat per no haver fet cap cançó en més de dos anys”.

"La figura del buit", El petit de cal eril

Com ja és habitual, destaca la capacitat de Joan Pons per fer de narrador, per explicar històries de tres minuts amb personatges intrigants com el farmacèutic de Lleida, R. Lee o Estramoni, que “…ha perdut el senderi i s’ha fet el mort i s’ha despertat a dins el sot”. La mateixa portada del disc, en plan “13, Rue del Percebe”, ja desperta la nostra curiositat.

I com es pot ser gran gran i petit alhora? Doncs sense abandonar les ganes de jugar i experimentar. I els experiments d’El Petit de Cal Eril passen de la petita textura a l’anada d’olla en sobtades jam sessions en clau de Jazz, saltant com ho fa de rius i pinyons a nusos galàctics i esperits còsmics. Bé pel Petit, malgrat de vegades costi entrar en el seu joc.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X