"El umbral del bosque" de Patricio Sturlese
5Valoració

Un fosc secret. Un llinatge maleït. Un viatge que ens aproparà a ports misteriosos i a terres exòtiques.

L’autor ens situa al segle XVII, quan el navegant venecià Pier Ugo Mameli és contractat per la misteriosa comtessa hongaresa Elizabeth Báthory per recuperar un bagul perdut en el desert de Gobi, a Mongòlia. Però no ho pot traslladar per terra: només podrà fer-ho per mar, la qual cosa l’obliga a idear un complicat itinerari per arribar al seu destí.

No obstant això, en un dels ports on atraca el seu vaixell, el capità Mameli permet embarcar a un grup de joves pertanyents a l’aristocràcia nòrdica i aparentment indefenses. Però aviat comencen a succeir macabres i estranyes morts que terroritzen la tripulació i empenyen al capità a examinar el contingut del bagul. Dins descobreix un misteri que farà canviar el rumb de la seva travessia i la fidelitat al seu client.

S’encamina llavors a la recerca del llindar del bosc, un antic llibre ocult en les remotes i congelades terres d’Escandinàvia, que ha començat a la “nit de quatre-cents anys” i que maleeix al regne de Noruega, portant a la sobtada extinció dels seus reis. Un llibre que deixa també al descobert l’antic mite del drävulia.

Manté els estereotips més clàssics del vampirisme o dels no-morts, éssers immortals, maleits, de gran bellesa i depravació, embolcallats d’un gran misticisme i el desig de la humanitat. Uns la desitjaran amb set i d’altres la desitjaran per a ells.

Una combinació força interessant on un secret ocult, un tresor, convida a llegir una aventura més aviat de pirates i aventurers que de monstres, una combinació que a primera vista sembla difícil d’encaixar, però que poc a poc, plana a plana demostra un gran potencial.

Una novel•la ben construïda, una mica lenta pel meu gust i amb aspectes força previsibles per a la majoria de lectors, cosa que no afecta a una trama ben construïda ni a uns personatges força pintorescos. Te un inici molt prometedor, manté una dinàmica amb un tempo lent, cosa que ambienta molt bé la novel•la i està acompanyada d’unes brillants descripcions que mostren al lector un món llunyà però real on les aparences enganyen i on els nostres protagonistes viuran l’aventura de la seva vida o potser de la seva mort. Una història marcada per sagnies, enganys i un amor prohibit, segellat per la mort.

Si els vaixells no us maregen i creieu estar lluny de caure en l’influx d’uns éssers immortals, “El umbral del bosque” us està esperant.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483654224
Pàgines: 485 pàgines
Preu: 18,00 €

Patricio Sturlese va néixer a Buenos Aires el 1973, de pare italià i mare argentina. Va estudiar teologia amb els jesuïtes al Col·legi Màxim de San Miguel i s'ha dedicat a investigar sobre la història eclesiàstica, la Inquisició i les heretgies en l'època del Renaixement, també a recórrer els principals llocs on transcorren les seves històries: castells medievals i monestirs europeus. La seva anterior novel·la, “L'Inquisidor i La sisena via”, segueix sent un èxit de vendes i han estat traduïda a nombroses llengües i publicada en més de trenta països. Viu i escriu a la ciutat de Bella Vista, província de Buenos Aires.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies