Bildelberg Club Cabaret
2Valoració

Bilderberg Club Cabaret es representa a la Sala Muntaner fins al 7 d’abril. Arriba de la mà de Sala Trono Produccions, amb guió de Xavier Orensanz i Oriol Grau i dirigida per aquest últim. En una reunió secreta, el club Bilderberg decideix el futur de la humanitat a ritme de cabaret.

El Club Bilderberg neix l’any 1954 i és una reunió anual a la que assisteixen aproximadament unes 130 persones considerades de les més influents del planeta (economistes, aristòcrates, empresaris, polítics, banquers…), sempre mitjançant invitació. El president del grup Prisa (Juan Luis Cebrián), el president del Banc Mundial (Paul Wolowitz), la Reina Sofia d’Espanya, el president de Goldman Sachs (Peter Sutherland) o l’antic secretari de defensa dels Estats Units (Donald Rumsfeld) són alguns dels noms de membres que han sortit als mitjans.

Els membres es reuneixen a complexes de luxe on la premsa no hi té gaire accés, i a causa d’això i del secretisme que els envolta, ha estat objecte de tot tipus de teories, com la que els fa responsables de les més estrambòtiques conspiracions. En definitiva, es diu que el Club Bilderberg és el veritable poder a l’ombra, que es la mà que dirigeix els fils del món.

Així doncs, després de passar el control policial de rigor en aquest casos a l’entrada a la sala, assistirem a una reunió d’urgència dels membres del club (en aquest cas, el propi públic seran els membres convidats). L’amfitrió, un veterà general (Oriol Grau) ens explica el motiu de la trobada, que no és altre que l’amenaça rebuda de divulgació d’informació a Internet que podria amenaçar seriosament els interessos del club. L’objectiu principal és liquidar a la persona que ha amenaçat al Club: Julian Assange, el fundador de Wikileaks.

Bildelberg Club Cabaret

Sota aquesta premissa i amb tres actors que passaran per multitud de personatges (Oriol Grau, Paloma Arza i Fermí Fernández), ens convertirem per una nit, en amos del món. Metges, monges, espies, científics, banquers i fins i tot un extraterrestre singular passaran per l’escenari de la Sala Muntaner. Farem una revisió de temes d’actualitat política i d’interès global, al ritme de cançons i música cabaretera que ve de la mà d’Enric Xato Grau, membre dels coneguts Dr. Calypso.

Crítica satírica barrejada amb música i humor, i amb la col·laboració fins i tot del públic. Humor a l’engròs, poc cultivat i amb més bona intenció que resultat final. Intent d’esperit crític que no acaba de cuallar perquè li manca una mica més de nivell tant en acudits com en números musicals. Una bona idea que no acompleix les expectatives, almenys no les meves.

 


Es pot veure a: Sala Muntaner
Text: Toni Orensanz i Oriol Grau
Intèrprets: Fermí Fernàndez, Paloma Arza i Oriol Grau

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies