Meravellós desastre
7Valoració

Tant l’editorial Fanbooks, en català, com Suma de Letras, en castellà, fan un gran encert amb la publicació de la novel·la “Meravellós desastre” de Jamie McGuire. Es ven als lectors com una novel·la per a un públic juvenil, però crec que es queden una mica curts, és una obra que pot abraçar un ventall molt més ampli de lectors.

La historia esta molt ben construïda i aconsegueix mantenir un ritme de tensió, un estira i afluixa entre el lector i els seus personatges. És dinàmica i tot i que ens planteja com a eix central una historia d’amor i desamor, de trobades i topades, de por i valentia, en realitat tracta molts més temes. Trobarem relacions familiars molt complicades, amistats per sobre de qualsevol situació, l’ambient universitari americà marcat amb les fraternitats i les festes fora de límits, afegint lluites i apostes en els soterranis de la facultat, de la mateixa manera que descobrireu l’ambient més fosc i mafiós de Les Vegas. Realment té una mica de tot i li manca un massa de res.

Els personatges centrals són l’Abby i la seva millor amiga, l’America, i en Travis i el seu cosí en Shepley, i l’inseparable amic de les noies, en Finch. L’autora ens presenta l’Abby com una noia bona, d’aquelles que no han trencat mai un plat, però recordeu que les aparences enganyen i és possible que no hagi trencat mai un plat, sinó tota una vaixella. Com a Yang d’aquest Ying tenim en Travis, un noi tatuat que lluita a les nits per fer calers i que cada dia té una noia diferent al llit, però realment no hi ha res més que el que mostra la superfície?

Intrigat pel rebuig de l’Abby, en Travis intenta colar-se en la seva vida proposant una aposta que trastocarà els seus mons i ho canviarà tot. En qualsevol cas, Travis no té la més mínima idea que ha iniciat un tornado d’emocions, obsessions i jocs que els acabarà perjudicant, … encara que potser també els uneixi per sempre.

Una novel·la que rere un aspecte de lleugeresa i simplicitat amaga un torrencial de profunds sentiments, de pors juvenils, de desitjos pel futur i la necessitat de fugir del passat. Realment la Jamie McGuire sap com anar mostrant poc a poc la veritable cara de la moneda, poc a poc però sense pauses. Una novel·la molt addictiva que no deixarà a ningú indiferent. El resultat de tot plegat és el fet que vint països es preparen ja per publicar-la i la Warner Bros n’ha adquirit els drets per fer l’adaptació al cinema.

El títol resumeix molt bé l’essència de la historia i de la vida en general. Tot pot arribar a ser un “Meravellós desastre”, tots ens hem plantejat perquè el destí, la casualitat o ves a saber si la confluència dels astres ens dicten les nostres passes. I si aquestes comencessin de la pitjor manera per desembocar en un final feliç? No tot pot ser dolent, ni tampoc tot pot ser bo, aquesta és la única manera de poder apreciar realment els breus moments d’absoluta felicitat que podem gaudir.

L’únic però que li fa perdre uns quants punts és el previsible final, no cal ser Einstein per veure cap a on va a desembocar la historia, però realment l’important no és arribar sinó el viatge que cal fer per arribar-hi.

No us perdeu aquesta novel·la dedicada a cors sensibles, a cors trencats i a amics de veritat.

 


Editorial: Fanbooks (Grup 62)
Pàgines: 469
Preu: 19 €

Jamie McGuire va néixer a Tulsa. Va viure amb la seva mare a Blackwell, on es va graduar de secundària el 1997. Va assistir a la Northern Oklahoma College, la Universitat Central d'Oklahoma, i al Autry Technology Center, on es va graduar. Jamie viu ara en Enid amb els seus tres fills i el seu marit Jeff. Els llibres publicats per Jamie inclouen la trilogia de la Providència, i “Meravellós desastre”, una novel·la contemporània que ha tingut un èxit sense precedents en la seva autopublicació digital, arribant a estar en els llocs més alts de més venuts i entre els recomanats de The New York Times.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X