The Wild Party (La Festa Salvatge)
8Valoració

El Teatre Gaudí i Vocal Factory BCN s’atreveixen amb un dels èxits de l’Off Broadway novaiorquès, el musical d’Andrew Lippa, “The Wild Party”. Aquest espectacle ens porta a un pis de Manhattan dels anys 20 i ens proposa un recorregut per un ambient tòrrid, prohibit i violent, mancat de normes i de restriccions.

La Queenie és una reina de vodevil que té a tots els homes que vol i els fa servir com a objectes. Fins que es troba amb en Burrs, un clown. Entre ells sorgirà una atracció sense precedents, una explosió de passió i sexe. Però aquests prometedors començaments, quan tots dos pensaven que havien trobat la persona que els acompanyaria fins al final, es van esvaint a mesura que la rutina s’apodera de la seva relació. Un dia el Burrs abusa de la Queenie i aquesta decideix venjar-se organitzant una festa on el vol humiliar. Però no comptarà amb l’atracció que sentirà per un dels convidats, Mr. Black, i que convertirà en desastre el que només s’havia planejat com una humiliació.

“La festa salvatge” ens trasllada a uns temps interessants: els anys 20 americans han estat representats en multitud de pel·lícules i obres de teatre i sempre ofereixen una càrrega de sexe i desinhibició molt atractiva per l’espectador. Aquesta musical d’Andrew Lippa no es queda enrere i transmet a la perfecció l’ambient que tots associem a aquella època, els conflictes carnals i les relacions passionals entre els personatges. Tot a ritme d’un excel·lent llibret i una extraordinària partitura, jazz dels anys 20 interpretada per la gran banda de 4 músics. La història no és massa original, amor, gelosia i venjança, però ve acompanyada d’un llibret ben escrit i adaptat al català amb una estructura estàndard de musical. Tenim les cançons que es van reprenent al llarg de l’espectacle i que representen als seus protagonistes, els números molt intensos que marquen els moments més importants de la història i, per acabar, els números  de transició però també de qualitat.

The Wild Party

 El que sorprèn d’aquesta versió de l’espectacle és com en un espai tan reduït com el que ofereix el Teatre Gaudí es puguin moure tants intèrprets (17 i 4 músics) i de manera tan fluïda. La planificació dels balls, les transicions i els moviments està molt depurada, aprofitant tots els racons de la sala i introduint als espectadors a la festa. Les sensacions tan positives que genera el fet d’estar tant a prop dels actors constitueixen un altre dels factors que augmenten el valor d’aquest espectacle.

És tot un luxe sentir-se tan proper a una obra intensa i ben interpretada. Els actors estan en general tots bé, les seves qualitats vocals són indiscutibles i en el ball, limitats en les seves evolucions per l’espai, estan també molt correctes. La feina dels quatre protagonistes principals (Xènia Garcia, Xavi Duch, Maria Santallusia i Roger Berruezo) és molt bona, portant el pes de l’obra i d’uns personatges sempre al límit. I estan acompanyat d’un grup d’actors i músics entregats i de gran talent.

“La festa salvatge” és un espectacle molt recomanable. La història és entretinguda, la música és excel·lent, les interpretacions notables i l’ús de l’espai és sorprenent. Si voleu viatjar als anys 20 i gaudir amb un ambient sense tabús, al Teatre Gaudí us estan esperant la Queenie, el Burrs i Mr. Black.


Es pot veure a: Teatre Gaudí
Text: Andrew Lippa
Intèrprets: Roger Berruezo, Xènia García, Xavi Duch, Maria Santallusia, Lino di Giorgio, Isa Mateu, Ferran Guiu, Laura Prats, Arnau Gol, Zuhaitz San Buenaventura, Roger Batalla, Carles García, Berta Peñalver, Marina Schiaffino, Laura Daza, Ivette Novell, Joan Galo

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies