"El guardià invisible" de Dolores Redondo
8Valoració

Ainhoa Elizasu va ser la segona víctima del basajaun, encara que llavors la premsa encara no l’anomenava així. La inspectora de la secció d’homicidis de la Policia Foral, Amaia Salazar, la protagonista d'”El guardià invisible” de Dolores Redondo serà l’encarregada de dirigir una investigació que la retorna a Elizondo, el seu poble natal del que no guarda bons records.

“El guardià invisible” s’inicia amb el descobriment del cos nu d’una adolescent, sinistrament col•locat en les marges del ric Baztán, un dels enclavaments màgics del País Basc i Navarra. Tot just vint-i-quatre hores després del descobriment s’estableix la relació amb l’assassinat d’altra noia esdevingut un mes abans .La inspectora d’homicidis de la Policia Foral Amaia Salazar serà designada per a dirigir una investigació que la retorna al lloc on va néixer i del que sempre va voler fugir. Amaia Salazar ha de lluitar en dos fronts: el professional, centrat en la investigació d’una sèrie d’assassinats que causen gran malestar social, i el front personal conflictiu, complex i emocional com en moltes altres famílies.

Amaia intentarà donar caça a un assassí ritual amb un fort simbolisme psico- sexual relacionat amb la mitologia basca, i que seguirà sembrant de cadàvers les marges del riu sense donar-li descans, mentre ella lluita contra la gelosia professional d’alguns dels seus col•legues, els conflictes no resolts del passat amb les seves germanes i un fosc secret que va marcar la seva infància i que tornarà per a turmentar-la com un fantasma.

El llibre atrapa des de la primera pàgina i no només per aquesta trama d’assassinats, sinó per la manera en que sap combinar els detalls de la investigació policial, per la construcció dels seus personatges que es fan propers, per la part mitològica i, a més, per aquest entorn familiar i el passat de la protagonista. Tot el conjunt de trames i subtrames es converteix en una tela d’aranya perfectament teixida que enganxa, que no et permet deixar anar al llibre i, que un cop acabat el llibre, et deixa amb ganes de més. Una història construïda al voltant d’un matriarcat de dones fortes de caràcter difícils però a l’hora intuïtives i sensibles i envoltada per aquest paisatge màgic del Nord al voltant del riu Baztán. Un llibre que recorda, en certa manera, molta d’aquesta literatura nòrdica que ens ha arribat els darrers anys.

“El guardià invisible” és la segona novel•la de Dolores Redondo Meira després de “Los Privilegios del Ángel” i forma part de La trilogia del Baztan. Aquest primer volum, “El guardià invisible”, ha estat una bomba editorial i s’ha publicat simultàniament en deu llengües per editorials de gran prestigi internacional: Ediciones Destino (castellà), Éditions Stock (francès), Bastei Lübbe (alemany), Feltrinelli (italià), De Bezige Bij (holandès), Columna edicions (Català) Erein argitaletxea (Euskera), Xerais editorial (Gallec),  Record Editora (portuguès de Brasil) i Noruega.

Els drets d’adaptació cinematogràfica de tota la Trilogia del Baztán han estat venuts a NadCon (joint venture del productor Peter Nadermann i Constantin Film).

“El guardià invisible” és un llibre imprescindible pels amants de la novel•la policíaca de personatges que queden a la memòria i que volen veure’s atrapat en una esplèndida teranyina.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-6641-663-4
Pàgines: 480
Preu: 12,99€

Dolores Redondo Meira (Sant Sebastià, 1969) va estudiar Dret i durant alguns anys va treballar en el negoci de la restauració. Va començar escrivint històries curtes i contes infantils. L'any 2009 va publicar Els privilegis de l'àngel, la seva primera novel·la. "El guardià invisible" és el primer volum de la trilogia de Baztan.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies