"La tumba de Verne" de Mariano F. Urresti
7Valoració

Una novel•la a cavall entre la tragèdia i la bogeria. Unes pistes misterioses signades per Nemo guiaran al lector per la vida de Jules Gabriel Verne, un home visionari amb una vida sentimental molt agitada. Tots de petits, o no tan petits, hem somiat en viatjar amb el Capità Nemo a bord del Nautilus, viatjar en l’Albatros amb Robur o donar la volta al món en vuitanta dies. Doncs amb aquesta novel•la els vostres somnis reviuran i el desig s’intensificarà.

L’arrel de la història es troba en la capacitat d’aquest autor a anticipar-se al seu temps; per exemple a “París al segle XX” s’hi descriuen l’aire condicionat, els automòbils, Internet, la televisió i d’altres invents molt similars als que existeixen a l’actualitat, o a la novel•la “De la Terra a la Lluna” es podria veure reflectit el Programa Apollo. Però Verne va deixar d’escriure quan va descobrir els perills de la ciència per la humanitat i que aquesta no podia substituir per complet l’esperit.

Una carta misteriosa arriba a les mans de Gerardo García Ávalos, mestre jubilat i autor de llibres sobre misteris, aquesta es signada amb el nom “Nemo”. La informació revela aspectes inèdits de la vida de Jules Verne, entre ells la seva pertinença a una societat literària vinculada a una ordre secreta desconeguda i que ha manegat els fils de canvis transcendentals de la Història. El confident assegura que aquella informació és extremadament perillosa. Ávalos es disposa a descobrir la identitat de Nemo quan mor en estranyes circumstàncies. El periodista Miguel Capellán, amic d’Ávalos, i Alexia, l’única filla del mestre, es veuran embolicats en una increïble aventura quan decideixen desemmascarar l’enigmàtic Nemo.

La seva investigació, es convertirà en un viatge tan extraordinari que podria haver estat escrit pel propi Verne. Un viatge no exempt de perills gens imaginaris, doncs algú sembla molt interessat a impedir que localitzin l’últim gran secret de Verne, un manuscrit inèdit del famós escriptor.

Una novel•la dinàmica i molt ben escrita, on recordarem títols de Verne, la relació que aquest tenia amb Dumas, Balzac i una premissa en la qual potser el cèlebre autor tenia una part fosca. Es dibuixen relacions amb la francmaçoneria i fins i tot apareixen els Il•luminati i els nazis. Realment és una aventura on hi ha de tot i s’aparta absolutament de l’estereotip on la parella de protagonistes es cau bé.

Pocs peròs han d’acompanyar aquesta novel•la. El que més bon gust dona al paladar del lector és un dels seus personatges, el periodista Capellán, tan ben planificat, tan tridimensional que acaba despertant els odis del lector. Realment Mariano F. Urresti juga amb el lector de la mateixa manera que a Verne li agradava jugar amb els seus.

Recordeu que en un llibre queda atrapada de manera perdurable la paraula i la ment de l’escriptor i la immortalitat de les seves paraules són la clau.


Editorial: Suma de Letras
ISBN: 9788483654422
Pàgines: 482 pàgines
Preu: 19 € / 7,99 € (ebook)

Mariano F. Urresti és llicenciat en Història. Nascut a Santander, viu a Santillana del Mar (Cantàbria). Ha estat assessor del Consell de RTVE a Cantàbria. És autor de gairebé una vintena de llibres sobre enigmes històrics, entre els quals destaquen Els Templers i la paraula perduda, La vida secreta de Jesús de Natzaret o Felip II i el secret de l'Escorial. És, a més, coautor de llibres com "Gòtica" (Ed. Aguilar) o "Les claus del Codi Da Vinci". Així mateix, ha guanyat el III Premi Finis Terrae d'Assaig Històric amb la seva obra "L'Espanya expulsada". "Les violetes del Cercle Sherlock" va ser la seva primera incursió en el món de la ficció i li va guanyar el reconeixement de la crítica i els lectors. "La tomba de Verne" és la seva segona novel·la. Totes dues publicades per Suma de Letras.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies