6 de 1 a l'especial Sèries angleses

Un parell de psicòpates amb una bossa groga, un grup de frikis aficionats als còmics, la misteriosa Jessica Hyde i una trama política al voltant d’una vacuna, tot això és “Utopia”, el nou  thriller conspiranoïde, transgressor i acolorit de Channel 4.

Tot comença en una botiga de còmics, on dos personatges carregats amb una bossa groga busquen sense descans a una tal Jessica Hyde (Fiona O’Shaughnessy), la qual sembla ser un element clau en el misteri que envolta a la creació de la segona part d’una novel·la gràfica anomenada The Utopia Experiments, l’autor de la qual, suposadament, es va suïcidar en estranyes circumstàncies després de completar el primer còmic en un manicomi. Els dos tipus de la bossa són dos psicòpates molt psicòpates (magníficament interpretats perNeil Maskell i Paul Ready).

Un grup de seguidor de la novel·la gràfica, Grant (Oliver Woollford), Wilson Wilson (Adeel Akhtar), Becky (Alexandra Roach) i Ian (Nathan Stewart-Jarrett), queden en un pub amb la promesa de què podran llegir la segona part de la misteriosa Utopia. Però a partir d’aquesta trobada la seva vida es converteix en un malson dolorós (sobretot per Wilson Wilson) i en una fugida constant.

En paral·lel, es desenvolupa una trama política. Michael (Paul Higgins), un dels consellers del govern britànic sotmès a xantatge per la seva relació amb una prostituta russa haurà de servir els foscs interessos de The Network, representats en la sèrie per James FoxStephen Rea per aconseguir la compra d’una vacuna per part del govern britànic. Una trama política que sembla funcionar a banda de la història del còmic però que ven segur s’anirà interconnectant d’una manera o d’una altra.

Utopia Channel 4

“Utopia” és la nova sèrie britànica de la cadena Channel 4, creada i escrita per Dennis Kelly, conegut per altres sèries per la BBC com “Spooks” i dirigida per Marc Munden (“Pétalo carmesí, flor blanca”). Channel 4, ja coneguda per sèries amb un punt diferencial, gamberro i sense pèls a la llengua com “Skins”, “Shameless”, “Black Mirror” o “Misfits”, torna a obsequiar-nos amb una sèrie diferent, transgressora, paranoide, excessiva i que no deixa a ningú indiferent des del primer minut, però que atrapa a l’espectador mirant a la pantalla (fins i tot quan fa mal mirar) sense poder deixar de fer-ho. En principi “Utopia” només tindrà 6 capítols, però no sabem si després de la bona acollida i del rebombori aconseguit, li donaran una segona.

A banda de tota la seva trama i tota aquesta exposició de personatges extrems i fora de la normalitat, hi ha una altra cosa que crida poderosament l’atenció quan un veu “Utopia” i és la fabulosa fotografía d’Ole Bratt Birkeland. La combinació de colors saturats on destaquen els vermells, els grocs i els verds. Els plans diferents, escorats, amb personatges molt a primer pla mentre desenfoca l’entorn, les textures que transmeten i tot això amanit amb la música de Cristobal Tapia de Veer.

Utopia Channel 4

La sèrie té alguna cosa de “Misfits” – a més de Nathan Stewart-Jarret- amb aquest grup de perdedors que acaben exposats a perills, té alguna cosa de “Black mirror”, fins i tot dels esquitxos de sang i de les tortures de Tarantino o de la bogeria de les trames de Lynch. Només us puc dir que si voleu veure un producte amb una personalitat forta i pròpia, que no us deixarà indiferents i que us enganxarà a la cadira de manera hipnòtica, entreu a l’”Utopia”.UTOPIA

Creador: Dennis Kelly
Direcció: Mad Munden
Guió: Dennis Kelly
Fotografia: Ole Bratt Birkeland
Música: Cristobal Tapia de Veer
Intèrprets: Nathan Stewart-Jarrett, Paul Higgins, Fiona O'Shaughnessy, Adeel Akhtar, Oliver Woollford, Neil Maskell, Paul Ready, Geraldine James, James Fox, Michael Smiley
Capítols: 6 (de 60 minuts)
Data d'estrena: 15 de gener de 2013

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X