"En el corazón de los fiordos" de Christine Kabus
7Valoració

Una historia amb arrels ben profundes, una família separada per la guerra, unes dones que no es donen mai per vençudes.  Aquest seria el prefaci adequat per parlar de “En el corazón de los fiordos”.

A primera vista el llibre atrau per la portada idíl·lica d’un paisatge noruec, unes muntanyes nevades, un llac cristall i unes casetes de fusta de tons rogencs. El seu gruix pot espantar a alguns lectors, però us asseguro que a mesura que la historia avança, els camins de la Mari i la Lisa es van apropant de manera satisfactòria, fins arribar a un desenllaç ple de llàgrimes amargues pel passat i de somriures tendres per un nou futur.

La història ens presenta, d’una banda, la vida de la Lisa, una jove fotògrafa alemanya que rep una carta inesperada l’any 2010 després de la mort dels seus pares, una carta que conté un antic medalló, amb la foto d’una parella en temps de guerra. Aquesta foto groguenca la portarà a viatjar al tranquil poble de Nordfjordeid, a Noruega, i serà l’única pista que tindrà la Lisa per rastrejar i descobrir qui van ser realment els seus avantpassats. Lisa penetrarà en la vida dels fiords i descobrirà en ells no només el veritable amor sinó també el veritable origen de la seva mare, la qual cosa li permetrà aclarir els secrets que porten dècades adormits en la història de la seva família. D’altra banda trobem la historia de la Mari, una jove atrapada per les circumstàncies en l’època nazi, una noia que és repudiada pel seu pare i que lluitarà tota la vida contra l’adversitat.

“En el corazón de los fiordos” és un llibre molt més ric del que es podria esperar inicialment: podreu aprendre moltes coses sobre les tradicions i festes de Noruega, sobre l’esperit de lluita d’una família, però sobretot descobrireu que sota el fred glaçat de Noruega s’amaguen uns cors càlids.

La seva prosa és força dinàmica, encara que hi ha algun passatge que es fa una mica pesat. El pitjor pel meu gust és el seu final, no el desenllaç de la història sinó com arriba. L’autora es recrea molt durant tota la novel·la en els detalls, en els sons, en els sentiments i en l’ambient, però de sobte el final és una mica precipitat i queden pendents aspectes o detalls que s’haurien pogut introduir en les seves planes.

Els seus personatges són tridimensionals, tenen caràcters forts, amaguen secrets i confonen emocions i sentiments. Però el millor de tot és la seva ànsia de curiositat, de necessitat de descobrir el que s’amaga sota les arrels i com el passat ha marcat el cor de molts d’ells.

“En el corazón de los fiordos” conté una història que entendrirà el cor més congelat; molt recomanable no tan sols per la història sinó per descobrir un país poc tractat en la narrativa actual.


Editorial: Ediciones B
ISBN: 9788466652230
Pàgines: 531 pàgines
Preu: 19 €

Christine Kabus va néixer el 1964 a Würzburg. Va estudiar literatura i història a Munich i Heidelberg. Ha estat assistent de direcció i dramaturga, treballant en diversos teatres, així com en la indústria del cinema i com a guionista per a diverses sèries de televisió. Des de molt jove es va sentir fascinada pels paisatges escandinaus, gràcies a la lectura de les obres d'Astrid Lindgren i Selma Lagerlöf. Però el que més la va encisar va ser l'insòlit, indòmit i original paisatge de Noruega, el que la va portar a aprendre l'idioma i a estudiar la història d'aquest fascinant territori. La seva primera novel·la, "En el corazón de los fiordos", és el seu especial homenatge a tan suggestiu país.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies