Ja estem en plena midseason, la segona part de la temporada televisiva en que s’estrenen aquelles series que només duren 12 o 13 capítols per temporada, però que sovint per la seva concisió acaben resultant més intenses i interessants que les de temporada sencera. I comencem per fixar-nos en una de les novetats que més ens cridaven l’atenció, “The Following”: una gran aposta de la FOX per un subgènere clàssic del thriller: un joc del gat i la rata entre un assassí en sèrie i un agent amb no pocs problemes personals que sembla ser l’únic capaç de caçar l’enemic.

Joe Carroll (James Purefoy) és un brillant professor de literatura amb una personalitat magnètica que enlluerna els seus estudiants. Casat i amb un fill petit sembla portar una vida idíl·lica. Però Carroll és també un despiadat assassí obsessionat amb la figura de l’escriptor Edgar Allan Poe, que creu que l’assassinat és un acte d’extrema bellesa i que es dedica a matar i treure els ulls a noies joves. Ryan Hardy (Kevin Bacon) és l’agent que va aconseguir detenir-lo quan es disposava a matar a la seva 15a víctima (Maggie Grace), però en la captura es va emportar un tret al cor que per poc li costa la vida i que l’obliga a portar un marcapassos des de llavors.

Ara han passat anys d’aquell fet, Carroll està empresonat però el segueix obsessionant haver deixat “la feina a mitges” amb la seva darrera víctima. Així que el dia que aconsegueix escapar, el FBI torna a cridar a Hardy per capturar-lo de nou i protegir la noia. Però durant aquest temps, Carroll ha estat capaç de crear una mena de culte transmetent les seves creences a uns quants seguidors sobre els que té un estrany poder. I per la seva banda, Hardy és un home turmentat i donat a la beguda que ja no compta amb la confiança dels serveis d’intel.ligencia. S’inicia així una caça a l’home en que els dos protagonistes hauran de vèncer l’altre en enginy. I el fet que Hardy s’acabés embolicant amb la dona de Carroll, la Claire (Natalie Zea), afegeix a sobre un component més personal al seu enfrontament.

The Following” té al capdavant com a creador, a Kevin Williamson, productor i guionista que ja havia posat el seu segell a ficcions com “Dawson crece”, “Días de gloria”, “Crónicas vampíricas”, “Sé lo que hicisteis”, “The Faculty” o la saga “Scream”. Algú doncs acostumat a barrejar suspens i una mica de gore, combinació que li ve ideal al to d’aquesta sèrie.

Kevin Bacon a The Following

La sèrie parteix doncs d’un plantejament bastant clàssic, amb aquesta dimensió literària afegida en les referencies a l’obra de Poe, però que en el vist fins ara està molt ben executat. Els actors estan francament bé en els seus papers, que no per ser una estereotips ja vistos en altres series i pel.lícules deixen de ser interessants. Purefoy encarna un d’aquells dolents malparits i maquiavèl·lics que a sobre de brutal és endimoniadament llest i carismàtic per jugar amb els altres. I Bacon es posa a la pell d’un d’aquells agents colpejat que traurà forces d’on no n’hi ha per resoldre el cas de la seva vida mentre supera els propis dimonis. A més estan recolzats per un bon grup de secundaris, des dels membres de l’equip del FBI que supervisa a Hardy fins als que formen part de les vides personals dels protagonistes.

James Purefoy és Joe Carrol a The Following

Els capítols esdevenen dinàmics, amb acció, suspens i elements clau de la intriga que es van desvetllant en flashbacks que aporten llum a les relacions entre els personatges. I a més tenen l’ingredient afegit que com que l’espectador no sap fins a qui ha estat capaç d’arribar Carroll durant el seu captiveri, qualsevol pot ser sospitós de pertànyer al seu culte i protagonitzar un gir al guió.

L’estrena ha aconseguit xifres d’audiència al nivell de l’expectació generada, amb 10,4 milions per l’episodi pilot i mantenint-se per sobre dels 10 milions també al segon capítol. Per part de la crítica l’acollida també ha estat força favorable, amb puntuacions de notable i només alguns crítics pels aspectes gore de les escenes de terror i per la pretenciositat que alguns han vist en la vinculació dels crims amb l’obra de Poe.

The Following

The Following” és doncs una sèrie per ara molt recomanable pels qui us agradi el gènere, un bon suspens amb unes gotetes de gore sustentat per bons actors i guionistes que saben donar-li ritme. I sobretot, una sèrie que crec que es beneficiarà i molt de ser una de curta durada, amb el que redueix enormement el perill d’acabar com altres que també partien de forma interessant però s’acabaven desinflant. Per poc que els seus responsables sapiguen mantenir el nivell dels primers capítols, tenen ingredients suficients per aguantar-lo fins als 15 que conformaran aquesta temporada.THE FOLLOWING

Creador: Kevin Williamson
Guionistes: Kevin Williamson, Adam Armus, Nora Kay Foster
Director: Marcos Siega, Joshua Butler
Intèrprets: James Purefoy, Kevin Bacon, Shawn Ashmore, Natalie Zea, Nico Tortorella, Valorie Curry, Annie Parisse, Kyle Catlett
Música: John Frizzell
Durada dels capítols: 45 minuts
Data d'estrena: 21 de gener de 2013
Emissió: FOX (USA) i a TNT (España, des del 29 de Gener)

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies