Continua el nostre repàs als títols que estem veient en la tercera edició del My French Film Festival, celebrada a la plataforma Filmin. Aquesta setmana hem vist tres noves propostes: “Radiostars”, “Un deporte para chicas”, i “Romeo Eleven”. Tres drames entre ràdios, cavalls i sentiments. També repassem dos curts: “No és una película de vaqueros” i “Oh Willy”.

Radiostars

radiostars

Radiostarssuposa el debut en la direcció del guionista Romain Levy, qui admet haver-se inspirat en pel.lícules com “Good Morning, Vietnam”, “Pump Up the Volume”, “Talk Radio” o “Casi Famosos”, a banda de diverses experiències pròpies. El seu protagonista és Ben, un jove jueu que havia marxat a Nova York amb el somni de triomfar com a monologuista. Quan torna a França, fracassat i abandonat per la novia, coneix el curiós equip que realitza el programa de radio ‘The Breakfast Club’, que decideixen contractar-lo com a guionista. Entre els seus nous companys hi ha el líder, Arnold, el segon a bord, Alex, la novia d’institut de Ben, el veterà Cyril i el jove ajudant Smithers. Però després d’anys en antena, la direcció de la cadena de radio els anuncia que han deixat ser el número u en audiència i per tornar.se a guanyar el favor dels oients els obliga a embarcar-se en una gira per tot França fent el programa en directe a diversos pobles.

Així arrenca una road movie amb personatges inadaptats que durant aquest viatge aniran descobrint les seves debilitats i patint diversos conflictes entre ells, sobretot Arnold i Alex, que es disputen el lloc al capdavant del programa.

“Radiostars” és una pel·lícula que aposta fort en la part dels diàlegs i en ser una proposta dinàmica i carregada d’humor, que en general ha estat força ben acollida per la crítica de seu país. No obstant l’humor pel que opta és excessivament francès, molt propi, i tot i que certament la pel.lícula conté moments divertits, no resulta fàcil entrar-hi i seguir-lo amb la mateixa gracia des d’aquí. I.M.

Un deporte de chicas

un-deporte-de-chicas

Dirigida per Patricia Mazuy, “Un deporte para chicas” relata la ambició de Gracieuse, una brillant amazona, que s’acomiada de la cavallerissa en la que treballava quan se n’adona de que han venut el cavall de salt d’obstacles que se l’havia promès. Començarà de nou de cero treballant com ajudant de quadra en l’escola de doma que hi ha al costat de casa del seu pare. La propietària, Joséphine de Silène, aprofita al màxim la fama del seu entrenador, un cínic ex campió alemany admirat per les riques amazones d’arreu del món, i no sols per les seves dots amb els cavalls. Gracieuse farà servir totes les seves armes, blanques o no, per aconseguir un cavall i triomfar en un món reduït a diners i influències.

Interessant món aquest, el de la doma, que malauradament no queda ben reflectit en aquesta pel·lícula que ben podria ser un telefilm de fa una vintena d’anys. La fascinació que pugui aixecar el tall documental del film queda anul·lat per la poca fascinació que desperten els seus personatges arquetips. Gracieuse és una típica nena mimada i està interpretada per una poc graciosa Marina Hands que cabalga millor que actua. L’actuació de Bruno Ganz com a entrenador/Casanova/rebel-sense-causa, compta amb algunes bones escenes però no aconsegueixen salvar un altre personatge fallit.

S’ha se dir que s’endevinen formes belles en la direcció de Mazuy, però queden entelades per una escàs sentit del ritme, una edició maldestre i una banda sonora que no acompanya. I.Z.P.

Romeo Eleven

romeo-eleven

“Roméo Onze”, òpera prima del director canadenc d’Ivan Grbovic. Un film que ens porta la història de Rami, un noi que com qualsevol altre de la seva edat. Se sent perdut en la vida, la relació amb els seus pares és complicada, xateja per Internet i no sap que fer amb el seu futur, però no és el que vol el seu pare. Podria ser la història d’un adolescent qualsevol excepte per la paràlisi cerebral que pateix i que el fa sentir diferent.

El noi, sota el pseudònim de Romeo11, xateja per Internet amb Malaury, una noia jove. Es fa passar per un home de negocis adinerat que viatja constantment. Un dia, queda amb ella en un restaurant de luxe. Fa tot el possible per semblar normal i interessant com el seu Romeo 11. En el darrer moment, mort de por en desisteix.

“Roméo Onze” és una d’aquelles pel•lícules d’històries petites, comuns, sense sobresalts, que té la virtut d’atrapar de mica en mica, de ficar-te a la història i compartir patiment amb els protagonistes i fer-te emocionar sense escarafalls de cap mena, i de manera sincera. Destacar la fabulosa interpretació d’Ali Ammar, donant vida a Rami i aconseguint que pateixis per ell, per finalment acabar fent un somriure alleujat.
Y.A.L.

Els curts

No es una pelicula de vaqueros - Oh Willy

“No es una película de vaqueros” ens proposa en 12 minuts un petit viatge per la relació entre adolescència i homosexualitat. Vincent veu per televisió “Brokeback Mountain” i al dia següent vol comentar-la amb un dels seus companys als banys de l’institut. Paral·lelament, al bany de les noies, Jessica aprofita per preguntar-li a la Nadia sobre el seu pare, que és homosexual. Benjamin Parent ens deixa una breu reflexió sobre les pors i els dubtes dels joves al voltant del descobriment de la sexualitat i també la curiositat per les diferents opcions que s’obren davant d’ells. Un curt ben escrit, ben rodat i amb unes interpretacions molt correctes que deixa amb ganes de saber més dels personatges i de les seves relacions.

16 minuts és el que dura “Oh Willy”, un estrany curt animat que gira al voltant de les relacions mare-fill. Quan la seva mare es posa malalta, Willy retorna a la comunitat naturista on va viure de petit. Dies després la dona mor i Willy pateix molt amb la pèrdua. Una nit, no pot dormir, i decideix donar un passeig pel bosc, que es convertirà en una aventura simbòlica que el tornarà a posar en contacte amb la figura materna. L’animació és elegant i el disseny de personatges i escenaris és encertat i original però la història darrera de “Oh Willy” és tan simbòlica i propera a la psicoanàlisi que resulta una mica complicat acabar d’aprofundir en tots els significats que pretén transmetre el curt. D.F.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X