El Albino
6Valoració

Enrique Sánchez Abulí, creador de la mítica (i genial) sèrie “Torpede 1936” , s’alia amb el dibuixant Marcelo Pérez per presentar-nos una història que fa les delícies de qualsevol seguidor del gènere negre i d’aquelles històries que ens sorprenen des de la quotidianitat, on els personatges de sobte prenen una decisió que dóna la volta a la història plantejada.

Al petit poble de Two Oaks veiem a un grup de nois que, estiu a estiu, van obsessionant-se, amb una bella jove anomenada Kathy….
I fins a aquí puc llegir, no diré res més de la trama perquè els canvis són bruscs i molt reveladors en aquest interessantíssim còmic de caire molt negre que parla del despertar sexual.

Algú que em ve al cap en llegir aquest treball és en Jim Thompson. I jo no utilitzaria el seu nom en va, ho prometo. Aquests carrers plens de brutícia, aquests personatges de sexe masculí tan mesquins i les dones que els acompanyen, aquests sorprenents girs en la trama, aquesta mala llet o els diàlegs mordaços., el xèrif…

Els personatges són molt interessants, ja que els protagonistes obeïxen a una sèrie de clixés que compleixen la seva comesa dins de la trama. Funciona com un rellotge, però un de defectuós. Que mou les seves manetes de manera brusca, amb salts en el temps que bé podrien semblar aleatoris però compleixen bé la seva comesa.

És molt interessant com treballen l’apartat gràfic i el guió, com es relacionen les caixes de text amb les vinyetes i afecta a l’acció. Es nota l’estreta col·laboració entre els seus autors. D’altra banda no puc deixar de ressaltar el dibuix de Marcelo Pérez, funcional i amb un disseny de personatges a l’alçada del text.

Vinyetes de "El Albino", d'Enrique Sánchez Abulí i Marcelo Pérez.

Si us plau, gastin els seus diners en aquesta petita joia. Valent, provocadora. Aquest còmic segur que faria les delícies d’aquell artista del surrealisme amb estrany bigoti i fixació per les mantis religioses. Si, és un treball un pèl excèntric però no es deixin enganyar per la seva tosca resolució; llegeixin i rellegeixin.


Editorial: Editores de Tebeos
ISBN: 978-84-9947-576-9
Pàgines: 80
Preu: 15 €
Guió: Enrique Sánchez Abulí
Dibuix: Marcelo Pérez

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies