"Contra las cuerdas" de Susana Hernández
7Valoració

Santana i Vázquez s’enfronten a un violador i assassí en sèrie que actua en la Costa Daurada i la ciutat de Barcelona a “Contra las cuerdas”, el nou lliurament de la sèrie iniciada per Susana Hernández amb “Curvas peligrosas”.

“Contra las cuerdas” és un nou lliurament de la sèrie iniciada per Susana Hernéndez amb “Curvas peligrosas” (Odisea Editorial 2010), protagonitzada per les subinspectores Rebeca Santana i Miriam Vázquez. Santana i Vázquez s’enfronten a un violador i assassí en sèrie que actua en la Costa Daurada i la ciutat de Barcelona. La sisena víctima de l’assassí és algú de l’entorn més proper de Santana. La complexitat del cas, les seves implicacions emocionals i la carrera desesperada per salvar a una persona estimada no són els únics obstacles que haurà de sortejar la subinspectora. Conflictes sentimentals, un misteriós assetjador i un gir inesperat en la complicada relació amb la seva mare, acorralaran a Santana contra les cordes.

“Contra las cuerdas” és un llibre que en llegir-ho ens recorda a aquestes pel•lícules i sèries de trama policial que tots hem vist, on els protagonistes són una parella de policies. Dos companys amb opinions divergents, amb converses privades i personals intenses i amb caràcters i maneres de fer molt diferents però que es complementen a la perfecció. La particularitat de “Contra las cuerdas” és que la parella està formada per dues subinspectores, però les seves diferències a nivell professional com a nivell personal són més que evidents.

La factura de la novel•la, la tria del cas, els crims que ens mostren, la manera que es desenvolupa o la construcció dels personatges torna a deixar clar aquesta influència televisiva i cinematogràfica. Un assassí en sèrie cruel, escenes plenes d’acció, les complicacions que afegeix a nivell personal donen un ritme i una posada en escena que aconsegueix enganxar el lector, què vulgui saber com continua, com acaba… A banda, és d’agrair, que miri de sorprendre i no buscar solucions òbvies als crims i a la resta de temes. Humor, acció, misteri i peripècies personals de les protagonistes, formen el fresc d’aquest “Contra las cuerdas” de Susana Hernández.

Si patiu perquè no heu llegit “Curvas peligrosas”, dir-vos que es pot llegir perfectament aquest segon sense el referent del primer, encara que si aneu a la llibreria a buscar tots dos segur que l’autora us ho agraeix.

En resum, que si us agraden les novel•les policíaques i voleu una amb un punt diferent i refrescant, “Contra las cuerdas”.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-15098-64-5
Pàgines: 284
Preu: 17,00 € (ebook: 7€)

Susana Hernández néixer a Barcelona. Va estudiar Imatge i So i Integració Social i compagina estudis d'Investigació Privada i de Psicologia en la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació escrits, exercint com crític musical i redactora d'esports, així com en mitjans radiofònics, i, actualment, imparteix cursos literaris i col·labora en distints mitjanscom crítica literària i redactora.
Ha publicat la novel·les: La Casa Roja (Premi Ciutat de Sant Adrià 2005), La puta que leía a Jack Kerouac (Lesrain 2007 i, en format ebook, LCLibros 2012), Curvas Peligrosas (Odisea Editorial 2010), que ha estat considerada per Lorenzo Silva una de les tres millors novel·les negres publicades en 2010, i el llibre de relats Enamórate (Odisea Editorial 2012) al costat d'altres autors.
Així mateix, els seus relats i poemes han estat inclosos en diferents antologies i publicacions literàries. En el seu haver compten amb diversos premis de novel·la, relat i poesia: I Premio Poesía Lésbica Versales 2009, Finalista Premio de novela Katharsis 2009, I Premio Ciudad de Sant Adrià de Besòs de Novela 2005, Premio Contradiction 2003, Premio Villa San Esteban de Gormaz 2002, y Premio de relato «Mujeres» de Santa Cruz de Tenerife 2001, entre uns altres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies