Hitchcock
7Valoració

Alfred Hitchcock és una de les figures més importants del cinema amb una carrera que es va estendre a la televisió i altres mitjans com la literatura. A més, sempre s’ha parlat molt de la seva particular relació amb les actrius o les seves variades obsessions. Fer-lo protagonista de la seva pròpia pel·lícula era d’esperar, tot i que el que ara ens arriba és més aviat una col·lecció d’anècdotes al voltant del rodatge de “Psicosis” que no un complet biopic.

Després de l’èxit de “Con la muerte en los talones”, Hitchcock buscava un projecte que fos lleugerament diferent. El seu desig de trobar nous reptes el va apropar a la novel·la “Psycho” en la que el personatge de Norman Bates es basava en el del cèlebre assassí en sèrie Ed Gein. El projecte va horroritzar a la productora que s’encarregava d’aquesta nova pel·lícula i que volia que Hitchcock fes alguna cosa semblant a anteriors èxits. Però el director volia portar a la pantalla “Psycho” i va hipotecar la seva casa i posar en perill la seva relació amb Alma Reville per aconseguir-ho.

Sacha Gervasi es basa en el llibre “Alfred Hitchcock and the making of ‘Psycho'” per portar a la pantalla tot el que va envoltar a la realització del film, aprofitant també per donar-nos algunes pinzellades del caràcter del director. La pel·lícula es presenta, d’una banda, com un mostrari de les anècdotes que van envoltar el rodatge i els problemes que va patir Hitchcock per posar en marxa la pel·lícula. És un bonic quadre representatiu de com funcionava el Hollywood de l’època, de les lluites de poder i de la indefensió dels directors davant els estudis i les seves ingerències. En segon lloc, la intenció del film és fer un retrat del director, aportant-nos algunes idees al voltant de la seva obsessió amb les actrius, els seus problemes amb Vera Miles o el seu caràcter primmirat i excessivament perfeccionista. Si en el món de les anècdotes “Hitchcock” funciona, en el tractament del personatge, en els aspectes més propis del biopic, el guió es queda una mica a mitges i es redueix a idees que tots hem llegit, sense explorar el seu origen o veritable sentit. I això no implica que la pel·lícula sigui dolenta, perquè funciona a la perfecció a l’hora de satisfer la curiositat de l’espectador amant del cine i que desitja saber més del que hi ha darrera. Només cal aclarir que no funciona com a retrat fidedigne d’Alfred Hitchcock.

Hitchcock

Un dels encerts és la relació entre Alfred i la seva dona Alma. El seu amor, els dubtes, la dependència que té ell i la necessitat de realitzar-se d’ella estan explorats amb bon gust i se suporten en el magnífic treball d’Anthony Hopkins i Helen Mirren. Donen vida a uns personatges creïbles, individus detallats i plens d’emocions que et deixen enganxat a la pantalla. En particular, veure el treball de Hopkins és recuperar la figura del director, en un esforç notable de personificació i maquillatge. Al costat de Hopkins i Mirren un repartiment a l’alçada, amb Toni Collette, Scarlett Johansson o Jessica Biel molt més que convincents en els papers d’actrius o secretàries. Sense dubte una de les principals dificultats de la pel•lícula era que el repartiment fos bo i en això Gervasi ha fet una excel·lent feina.

“Hitchcock” agradarà als amants del director, als cinèfils i a aquells que desitgin apropar-se al que hi ha darrera del producte cinematogràfic final. Si busqueu una anàlisi profunda del personatge, aquesta no és la vostra pel·lícula. Aquí trobareu magnífiques interpretacions, un bon grapat d’anècdotes i algunes idees per analitzar al controvertit Alfred Hitchcock.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies