"Opposites"- Biffy Clyro
8Valoració

Quan a finals de l’any passat un rebuscava quines eren les novetats discogràfiques més esperades per aquest 2013, a la capçalera de totes hi havia un nom: el sisè disc dels Biffy Clyro. Aquesta mateixa setmana hem pogut sentir per fi el nou treball del trio escocès i arriba l’hora dels anàlisis.

Els que esperessin una revolució de proporcions mítiques en el so de la banda o un canvi de rumb poder es sentiran decebuts. Els que enyoren els sons més durs dels seus inicis, també. Els que tot i les acusacions d’haver-se tornat massa ‘comercials’, des del 2009 encara no ens havíem cansat d’escoltar ‘Only Revolutions’ i ens considerem fans dels segells d’identitat i l’evolució de la banda, ens podem sentir d’enhorabona.

Biffy Clyro

Opposites” és un doble àlbum, 20 noves cançons ni més ni menys, que (a diferència del que podria suggerir el títol) conformen un tot molt sòlid sense trencaments entre el primer i el segon CD, obra d’una banda rock que ha assolit una treballada maduresa. Dins d’aquesta solidesa i coherència de conjunt, però, hi ha marge per la varietat. Per destacar alguns talls, trobem des d’una sonoritat orquestral i corus amb intenció de fabricar himnes a ‘Biblical’ o ‘Black Chandelier’, trenats diàlegs entre guitarres i veu a ‘A Girl and His Cat’, gaites a ‘Stingin’ Belle’, guitarres i trompetes mariachi a ‘Spanish radio’, acords blues a ‘Trumpet or Tap’ a una matxacona bateria conduint ‘Modern Magic Formula’.

Opposites” no és el disc d’algú que ve a revolucionar l’escena rock, és l’acurat treball de qui ja ha trobat una terra de cuidada acústica i lletres en la que se sent còmode i dins la qual encara es pot permetre fer passos i variants per no resultar monòton. I fer això així de bé en vint cançons no és pas poca cosa.

Sobre l'autor

El cine em va atrapar abans dels 10, la literatura fantàstica abans dels 12 i el rock i les sèries abans dels 15. La cultura audiovisual va obrir davant meu un món de possibilitats i la meva passió per ella ja no té cura. Addicta sense remei a la música en directe, a la ciència-ficció, a una bona historia i a tot el que la creativitat sigui capaç de regalar-nos. Convençuda de que el món sencer és una aventura plena de tresors per descobrir pels que tenim ànima d’Indiana Jones.

Posts relacionats

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies