"Apocalipsis" de Mario Giordano
7Valoració

Davant nostre s’obra una aventura, una recerca, una il·lusió, una obra de fe. Una novel·la al més pur estil de Dan Brown, “Apocalipsis” resumeix en el seu títol el possible canvi de la història del món, un canvi que podrà o no ser portat a terme per un exterminador o un salvador.

Amb una dinàmica trepidant que recull en les seves cinc-centes pàgines un breu lapse de temps, la història arrenca el 28 d’abril de 2011 i trobarà el seu desenllaç el 20 de maig de 2011. Una història lineal en el temps amb breus visions al passat, fets que varen succeir un any abans i durant els quals es va proclamar l’últim Papa.

Després de la psicosis sobre la fi del món segons els Maies i vist que no ho tenien controlat, és possible acabar amb les profecies? S’interpreten correctament? Quines són les peces de Deu i quines les de Satanàs? Aquestes són només unes quantes de les preguntes que anireu contestant a mesura que aneu acompanyant als nostres protagonistes pel món. Viatjareu al Vaticà, a Roma, França, Alemanya, al Turkmenistan, a l’Himàlaia, a Nova York i fins i tot a Santiago de Compostela, entre d’altres destins.

Partireu de Roma, on regna la Commoció a la Ciutat Eterna perquè el papa Joan Pau III ha renunciat al càrrec i ha desaparegut. Ningú sap tan sols si encara és viu. Alhora, els seus col·laboradors més propers moren assassinats de manera brutal un rere un altre.

Mentre comença el conclave per triar el nou cap visible de l’Església, el periodista Peter Adam, corresponsal al Vaticà, busca el Papa desaparegut. Les pistes condueixen a una misteriosa Ordre que actua clandestinament contra l’Església des de fa segles. Els seus adeptes es basen en una profecia de l’època medieval: després de l’actual Pontífex, vindrà un altre que adoptarà el nom de Pere II. Serà l’últim Papa que ocuparà la posició.

És imminent l’Apocalipsi? I si és així, què significarà? El compliment d’un vell somni de la humanitat o la fi del món? Peter Adam descobreix que el seu propi passat està lligat als sinistres poders més estretament del que voldria ja que per als conspiradors, ell és la clau de l’Apocalipsi.

Els personatges estan molt ben perfilats i mostren aspectes més humans que divins. Les relacions que s’estableixen entre ells van presentant nous aspectes i nous personatges. Aquests toparan amb la CIA, el Mossat i l’Opus Dei, tots volen el mateix i cap està disposat a donar el seu braç a torçar.

Una novel·la pels adeptes de les trames conspiratòries, de trames místiques i dels misteris ocults amb pistes perdudes al llarg del fil de la història. Peca una mica en la visió mística de l’Església i dels seus fidels, amb l’abús de les profecies, les connexions amb les creuades i la presentació dels exorcismes.

El destí no sempre està escrit, però la paraula escrita el pot detonar.


Editorial: Ediciones B
ISBN: 9788466652216
Pàgines: 505 pàgines
Preu: 19,50 €

Mario Giordano va néixer a Munic el 1963 i va estudiar Psicologia i Filosofia a la Universitat de Düsseldorf. En l'actualitat viu a Colònia. És novel·lista, autor de literatura juvenil i guionista tant de cinema (L'experiment) com de sèries de televisió (El lloc del crim, Schimanski, Polizeiruf 110). "Apocalipsis" ha estat un best-seller imparable a Alemanya i aviat serà traduïda a l'anglès.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies