Midsummer
7Valoració

La història de dues persones amb vides poc afortunades que es troben i s’enamoren, grans dosis de comèdia esbojarrada i petits moments musicals és el que trobarem a “Midsummer”, obra de David Greig, un dels dramaturgs britànics més interessants que podem trobar en l’actualitat.

Bob i Helena acaben de fer els quaranta. Es coneixen en plena crisi existencial en un local de moda. El destí, amb les peripècies d’un cap de setmana, farà que trobin davant seu nous reptes i il·lusions, que creien desapareguts. Les aventures viscudes i les ganes de viure de noves guanyaran a l’espessor de la pluja escocesa i a la fredor d’unes vides sense rumb.

“Midsummer” és, per sobre de tot, una comèdia molt divertida, una successió d’escenes esbojarrades que ens presenten a dos personatges vivint estranyes aventures pels carrers d’Edimburg. Però l’obra també funciona com una reivindicació del “carpe diem”, de la necessitat d’aprofitar cada segon de les nostres vides sense pensar en el passat o en el futur, gaudint del moment. Els dos protagonistes es troben en un moment vital complicat, sense cap tipus d’estabilitat i vivint sense ordre. Aquesta coincidència es converteix en la seva principal taula de salvació, recolzant-se l’un en l’altre i aprenent que sempre hi ha esperança i que el futur està ple d’oportunitats.

La història, senzilla però ben resolta, s’enriqueix gràcies a un muntatge de clara inspiració cinematogràfica fent servir flashbacks i una narració fragmentada, que juga amb les expectatives a l’hora de resoldre les situacions. A més, fa servir diferents tècniques a l’hora de presentar als personatges i explicar les anècdotes que viuen, passant de la crònica periodística o el talk-show a la reflexió o l’anàlisi científica.

Midsummer Teatre Tantarantana

L’escenari és molt senzill amb uns blocs mòbils que fan diferents funcions i una pantalla que mostra imatges que suggereixen les diferents localitzacions de l’obra. Aquesta simplicitat serveix fixar l’atenció de l’espectador en el treball de Carles Alberola i Elena Fortuny. Corren, canten, interpreten amb eficiència les escenes còmiques i amb sentiment i contenció les més dramàtiques. Els dos actors es deixen la pell en l’escenari i fan gaudir a l’espectador. La força de l’obra depèn gairebé de forma exclusiva dels dos actors i Alberola i Fortuny resolen les situacions amb versemblança i donen vida a personatges creïbles i propers.

“Midsummer” és una comèdia molt divertida, amb una història poc original però molt ben desenvolupada i que en alguns punts ens pot fer reflexionar. Les cançons no són imprescindibles per a la història però donen un contrapunt simpàtic i resulten divertides perquè estan interpretades amb humor i de manera bastant informal. En definitiva, una obra recomanable per aquells que vulguin passar una hora i mitja de diversió i gaudir del bon treball dels actors, mentre somien amb un present i un futur ple d’oportunitats.


Es pot veure a: Teatre Tantarantana
Text: David Greig i Gordon Mclntyr
Intèrprets: Carles Alberola, Elena Fortuny

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies