"Solos" d'Adam Baker
6Valoració

Una sèrie de successos està trasbalsant el món tal i com el coneixem. La sort pot canviar depenent d’on et trobis, la tragèdia mai espera a que estiguis preparat. Una plataforma petroliera aïllada pot ser la salvació o l’eterna condemna. “Solos” és el testimoni de supervivència d’una tripulació que haurà de sobreposar-se a la fi del món a la vegada que superen els seus fantasmes interiors.

La novel·la es desenvolupa al gèlid oceà Àrtic, concretament a una plataforma petroliera mig abandonada i que es troba en unes pèssimes condicions de conservació. El coneixement de l’exterior només prové de la televisió, i la comunicació es limita a la ràdio i als vaixells que aprovisionen i transporten als treballadors cada cert temps. Les notícies que arriben expliquen que un perillós virus s’està propagant ràpidament per tot el planeta. El contagi converteix a les persones en quelcom inhumà.

El reduït nombre de treballadors de la plataforma s’enfrontarà en un primer moment al desconeixement de l’amenaça. El temps passarà, el terror dels rabiosos es farà present i es sumarà a les dures condicions de supervivència a un dels llocs més inhòspits del planeta,

Aquest és el plantejament del debut literari del desconegut Adam Baker. La seva experiència com enterramorts i encarregat d’un dipòsit de cadàvers es plasma en la crueltat i duresa del relat. Les situacions que pateixen els protagonistes posen al límit els valors i la moral, fent sorgir els instints més primaris i egoistes. És en les situacions extremes on l’ésser humà demostra el millor i el pitjor de si mateix.

El punt fort de “Solos” és la confecció dels seus personatges. El pes del protagonisme recau especialment en Jane, la reverenda de la plataforma. Ella és una noia grassa que lluita contra els seus complexes i els seus pensaments suïcides. A la vegada, cal destacar el repartiment del pes de la novel·la en la resta de la tripulació. És així com es diversifiquen els punts de vista d’una mateixa tragèdia i les diferents possibilitats per contrarestar-la.

Ens trobem amb una nova obra literària d’una temàtica que està darrerament omplint prestatges. Els zombis, rabiosos o morts vivents estan arribant a llocs difícils d’imaginar fa uns anys.  Aquesta novel·la té un ritme dispar, ja que potser en el seu inici no satisfà les expectatives dels amants del gènere. L’acció triga a aparèixer, però quan arriba no torna a marxar fins el final del llibre, fent així la lectura addictiva.

En resum, “Solos” és un llibre inquietant i obscur recomanat pels amants del gènere de terror. Pot decebre als que només busquen sang i fetge perquè la novel·la s’articula en la descripció i la recreació d’un ambient i unes situacions que possibilita l’evolució d’uns personatges i la credibilitat de les seves accions.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401353017
Pàgines: 416 pàgines
Preu: 17,90 € / 11,99 € (epub)

Adam Baker (Anglaterra, 1969) és diplomat en teologia i filosofia. Ha treballat d'enterramorts i d'encarregat en un dipòsit de cadàvers, entre d'altres. Solos és la seva primera novel·la. Desprès de l'èxit que va tenir al Regne unit, va publicar ràpidament la seva segona aventura d'acció i de terror zombi, Juggernaut. Actualment Adam Baker compagina la carrera d'escriptor amb el seu treball de projeccionista en un cinema.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies