Saga Mitjanit II
6Valoració

Continuem  amb la Saga Mitjanit. En l’entrega anterior vàrem comentar els títols “Medianoche”, “Adicción” i “Despedida”, amb aquesta entrega ens posarem al dia amb els dos últims títols publicats per l’Editorial Montena.

El volum quart d’aquesta saga es recull sota el títol “Renacer”, un volum que ens endinsarà en les diverses cares del destí, i la fragilitat de la immortalitat. Els nostres protagonistes, la Bianca és un fantasma i en Lucas és un vampir. Creuen que junts podran vèncer al destí, però quan la Creu Negra s’interposa de nou en el seu camí, s’adonen que només hi ha un lloc on refugiar-se: l’Acadèmia Mitjanit, on va començar tot. No obstant això, allà s’està lliurant una terrible lluita de clans de la qual ara no podran escapar tan fàcilment. I entre els murs de l’escola el seu amor ha de superar la més difícil de totes les proves …

El volum cinquè, i de moment l’últim publicat, ens presenta ja amb el seu títol un personatge de pes, “Balthazar”, aquest porta segles sense enamorar-se, des que es va convertir en vampir. Però ara Skye, la víctima del seu pitjor enemic, despertarà en ell sentiments que creia extingits, l’amor pot salvar-te la vida, fins i tot quan ets mort?

Sap bé que el seu cor de vampir no pot bategar, però sí trencar-se de dolor amb cada amor perdut. Així que s’ha tancat en un món fosc i solitari, sense felicitat ni patiment. No obstant això, quan el vell vampir que va acabar amb la seva vida humana reaparegui per amenaçar la de Skye, una bona amiga de Lucas, Balthazar ha de prendre partit per venjar-se … i protegir-la.

La pregunta és: què aporten de nou a aquesta saga aquests dos volums?

Els lectors podran gaudir dels protagonistes que ja coneixen i gaudir de les seves noves aventures i desventures. Coneixerem nous personatges i ens endinsarem en les profunditats de l’univers de Mitjanit, un món sobrenatural poblat per humans, vampirs, i fantasmes, un món ple de màgia però que es regeix per la seva humanitat, la contraposició del bé contra el mal i la necessitat de cada personatge per trobar el seu lloc en el món.

La fluïdesa de Claudia Gray i la seva ploma s’han anat decantant cap un públic adolescent i post-adolescent, al principi va anar recollint els lectors i seguidors d’altres sagues que s’estaven extingint com Harry Potter o Crepuscle, introduint la historia amb els personatges més adults i en un ambient molt tancat, però mica en mica l’imaginari de l’escriptora s’ha decantat pels personatges més joves i a obert el seu món fora l’Acadèmia de Mitjanit, encara que seguirà sent un referent i a la vista està que la trama acabarà picant a la seva porta.

Però no per això perd valor, és una obra molt ben construïda, i si sou fans de series fantàstiques o de vampirs, aquí podreu trobar refugi sense gaires mals de cap, unes novel·les per passar l’estona i gaudir de la lectura. Són dinàmiques, lleugeres, atraients i amb una legió de seguidors a tot el món. Si teniu l’ànima jove, aquesta és la vostra saga.


Editorial: Montena
Preu: 13,95 € / 14,95 €

”Claudia Gray no és el meu veritable nom i, al contrari del que molts puguin pensar, no utilitzo un pseudònim perquè sempre hagi somiat dir-me d'una altra manera, ni tampoc per amagar de l'organització dedicada al tràfic de diamants que vaig ajudar a desarticular (per sort, la Interpol ja s'ha ocupat d'ells). La veritat és que no hi ha cap raó concreta per la qual escrigui amb pseudònim i, de vegades, aquest és el millor motiu per fer les coses. Visc a Nova York, on he exercit de disc jockey, advocada, periodista i cambrera (amb molt poca traça, per cert). M'encanta viatjar, llegir i escoltar música, però el que més m'agrada en el món és, sense cap dubte, escriure.”

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies